сурков ненароком видав правду про Мінські угоди: ламає всю брехню путіна

Читать на русском
Автор
9541
владислав сурков
владислав сурков. Фото wikimedia.org

Відносини Заходу та росії, як заявляє сурков, незабаром налагодяться

Колишній помічник президента росії владислав сурков заявив, що на етапі роботи над Мінськими угодами спочатку він виходив із того, що вони виконані не будуть.

Він зазначив, що "задоволений нинішнім розширенням західних кордонів росії", а дії російських окупантів вважає задовільними. Про це сурков сказав в інтерв’ю директору Центру політичної кон’юнктури Олексію Чеснакову.

На думку експомічника російського диктатора, відносини Заходу та рф "нормалізуються в найближчому майбутньому". Щодо питання про Мінські угоди, сурков зізнався, що ще на етапі їхньої підготовки він не виходив із того, що вони будуть виконані.

Варто зазначити, що президент росії володимир путін і роспропаганда неодноразово звинувачувала Україну в тому, що вона не збиралася виконувати Мінські угоди. Крім того, диктатор у грудні 2022 року образився на ексканцлера Німеччини Меркель, заявивши, що нібито Німеччина та Захід в цілому не хотіли, щоб були виконані Мінські угоди, а тому росію "обманювали" протягом семи років.

Однак з боку самої росії порушення Мінських угод були вже з перших домовленостей. Наприклад, росія не припинила "використання всіх видів зброї та проведення наступальних операцій" і так далі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Володимир Путін незабаром знову планує провести зустріч із самопроголошеним президентом Білорусі олександром лукашенком. Секретар РНБО Олексій Данілов пояснив загрозу для України.

Додамо, що саме Владислав Сурков був автором концепції "руського міра", ідеологом проекту "Новоросія" та куратором сепаратистських "республік Донбасу". Саме йому приписували план з дестабілізації України (план "Шатун"), придушення протестів Євромайдану та підготовку захоплення Криму задовго до втечі екс-президента Януковича. США вважають Суркова одним із головних високопосадовців російської адміністрації, відповідальних за порушення суверенітету та територіальної цілісності України. А СБУ звинуватила його в організації терористичних акцій у 2014 році у Києві та Криму. У зв'язку з активною роллю в анексії та агресії росії проти України перебуває у списках санкцій США, ЄС та інших країн Заходу. У січні 2020 року Сурков залишив держслужбу "у зв'язку зі зміною курсу на українському напрямі".