США помітили у путіна важливу обмовку - і звернулися до нього

Читать на русском
Автор
42634
російський диктатор путін
російський диктатор путін. Фото https://www.belta.by/

Держдеп нагадав путіну, що росія стала винуватцем величезної кількості смертей мирних українців

Представники Державного департаменту Сполучених Штатів Америки звернулися до російського президента володимира путіна із закликом вивести війська з українських територій. Відповідне звернення прозвучало після чергової заяви диктатора, в якій він назвав так звану "воєнну спецоперацію" в Україні війною.

Як у суботу, 24 грудня, повідомило видання The Guardian, зазначивши, що попри зміни у термінологіях володимира путіна, саме російська агресія стала причиною величезної кількості смертей мирних українців і значних руйнувань на території її суверенного сусіда.

"З 24 лютого США та решта світу знали, що путінська "спеціальна військова операція" — це нічим не спровокована і ніяк не обґрунтована війна проти України. Нарешті, після 300 днів війни, путін назвав речі своїми іменами. Як наступний крок до визнання реальності ми закликаємо його припинити цю війну і вивести війська з України", — наголосили у Держдепі.

Варто нагадати, що у четвер, 22 грудня, президент росії володимир путін під час виступу на пресконференції кремлівського пулу журналістів вперше назвав "спеціальну військову операцію" в Україні (офіційний термін роспропаганди) війною.

"Наша мета — не розкручувати цей "маховик" військового конфлікту, а, навпаки, закінчити цю війну, ми цього прагнемо і прагнутимемо", — сказав диктатор.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як ексміністр України Павло Кириленко прокоментував візит президента рф володимира путіна до Мінська, де той зустрівся зі своїм поплічником олександром лукашенком і пояснив, які цілі переслідує російський диктатор і до чого схиляє невизнаного білоруського лідера.