Змусити путіна до поступок зможе лише одне: чи готова Україна до миру з росією

Читать на русском
Автор
4034
путін поки не демонструє готовності сісти за стіл переговорів
путін поки не демонструє готовності сісти за стіл переговорів

Директор Інституту світової політики, політичний експерт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магда спеціально для "Телеграфу" розповів про можливість переговорів з Кремлем

Видання The Wall Street Journal, аналізуючи результати візиту українського президента Володимира Зеленського до США, повідомило, що в Україні опрацьовують варіанти мирного закінчення повномасштабної війни. Зазначається, що якийсь "мирний план" із чітким переліком пунктів можуть презентувати в лютому, до річниці початку повномасштабного вторгнення рф.

Думаю, українська позиція у переговорному кейсі є очевидною. А саме – відновлення територіальної цілісності нашої країни як необхідної умови для діалогу. Усі інші опції не розглядатимуться з тієї простої причини, що громадяни України цього не сприймуть.

І українське політичне керівництво це чітко розуміє.

У США є інтерес виступити в ролі модератора чи посередника у таких переговорах. Але на посередництво претендують і французький президент Макрон, судячи з останніх заяв, і турецький лідер Ердоган, і австрійський канцлер Нехаммер.

Однак для того, щоб у чомусь посередничати, потрібно, щоб сторони конфлікту хотіли переговорів. За росією такого бажання не простежується. Вона усіляко демонструє неготовність до переговорів про справедливий мир. А лише такий влаштує Україну.

Тільки подальші успіхи сил оборони України можуть змусити рф сісти за стіл переговорів. Станом на сьогодні сигнали, що йдуть з країни-агресора, не демонструють готовності до переговорного процесу.