Російська православна церква хоче створити ПВК: добровольців відправлятимуть до України

Читать на русском
Автор
3687
Україні потужно протистоять російським військовим угрупованням вже більше дев'яти місяців
Україні потужно протистоять російським військовим угрупованням вже більше дев'яти місяців

Добровольців відправлятимуть на фронт в Україну

У росії планують створити першу приватну військову компанію (пвк) при православній церкві. Представники однієї з громади морського кронштадтського микільського собору заявили, що створюють добровольчі батальйони для відправки на фронт.

Як у суботу, 12 листопада, повідомляють російські телеграм-канали, організація отримала тематичну назву "андріївський хрест". Саме на її основі вже розпочалися навчання для покликаних з мобілізації росіян.

"Щоб кожен чоловік став справжнім профі у справі виживання. Все – з благословення настоятеля храму Олексія Ганьжина", — йдеться в тексті публікації.

Також зазначається, що паралельно триватимуть збори підготовлених у центрі бійців у добровольчі батальйони, які в подальшому нібито за власної згоди відправляться у зону так званої "спеціальної військової операції" росії під власним прапором.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на кордоні з Україною, а саме у Курській та Білгородській областях росії почали формувати центри "підготовки та управління народним ополченням". Керує ними засновник ПВК "Вагнер" євген пригожин.