Пєсков вперше не збрехав: у мережі зробили ефектний ролик про втрати росіян в Україні

Читать на русском
Автор
7839
Дмитро Пєсков став антигероєм у рф після визнання наслідків війни Новина оновлена 09 квітня 2022, 04:57
Дмитро Пєсков став антигероєм у рф після визнання наслідків війни. Фото Українська правда

У Росії почали говорити правду про втрати окупантів в Україні

Після заяви прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова про "значні втрати" в ході так званої "спецоперації" в Україні, в мережі з’явився саркастичний ролик про те, як про ці втрати повідомляють російські ЗМІ.

Чому Росії не виграти війну проти України?

На кадрах відеозапису журналісти більшості провідних телеканалів російської федерації розповідають про похорони своїх військових у різних куточках країни. Усі вони загинули в Україні.

Слід нагадати, що напередодні, а саме 7 квітня, Дмитро Пєсков вперше офіційно підтвердив, що на війні в Україні загинули вже тисячі російських солдатів.

"У нас значні втрати у військах, і це величезна трагедія для нас", — заявив він.

Крім того, представник кривавого президента додав, що відведення російських військ від Києва нібито було не відступом, а "жестом доброї волі". При цьому кадри розбитої техніки у звільнених містечках Київської та інших областей дають зрозуміти, що деякі вулиці завдяки ЗСУ перетворились на кладовище російського маталобрухту та окупантів.

Заява Дмитра Пєскова про втрати росіян в Україні

Варто зазначити, що в офіційних заявах міністерства оборони росії рідко говорять про втрати, занижуючи їх приблизно вдесятеро, якщо порівнювати з даними українського Генштабу. Після першого тижня боїв росіяни взагалі говорили, що втрат у них нібито немає. Станом на 25 березня в міноборони Росії визнали 1351 загиблого та 3825 поранених. Українські військові говорять про знищили вже приблизно 19 тисяч окупантів.

Після гучної заяви Дмитра Пєскова, в Росії його вважали зрадником. Хоча українські журналісти помітили, що разом із риторикою влади Росії змінюється і фокус уваги їх підручних пропагандистів.

"Особи" російського телебачення ледве встигнуть "перевзутися"

Нагадаємо, радник голови Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв’ю "Телеграфу" заявив, що з 9 напрямків, за якими було розпочато наступи, зараз росія перекинула всі сили на 2, зазнавши поразки на всіх інших дільницях.