Загроза з Росії, ракети Taurus для України та смерть Навального: про що говорив Шольц у Мюнхені

Читать на русском
Автор
1705
Канцлер Німеччини Олаф Шольц
Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Німеччина "повна рішучості" підтримувати Україну

У суботу, 17 лютого, канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив на Мюнхенській конференції з безпеки. У промові він торкнувся теми смерті Навального, війни в Україні та ракет Taurus.

Канцер заявив на пресконференції, що Німеччина витрачає більше коштів на озброєння України, ніж інші країни Європи. Але повної конфронтації війни з Росією не буде.

Основні тези Олафа Шольца з промови у Мюнхені.

Загроза з Росії

"Ми не хочемо конфлікту з Росією. Ми не відправляємо своїх солдатів до України", — наголосив Шольц.

Він зауважив, що Німеччина і надалі зміцнюватиме європейський фланг НАТО. Проте канцлер вважає, що загроза із Росії реальна і Путін має зрозуміти — НАТО здатне захистити кожен квадратний метр альянсу.

Стан російської армії

За словами Шольца, Росія не досягла "жодної зі своїх військових цілей" в Україні, попри величезні втрати. Але канцлер вважає, що значні частини російської армії залишилися недоторканими. Саме тому Німеччина "повна рішучості" продовжуватиме підтримувати Україну.

Ракети Taurus

"Це дивне питання. Цього року Німеччина витратить 7 млрд доларів, щоб допомогти Україні оборонятися", — наголосив Шольц.

Країні альянсу потрібно збільшити виробництво, особливо, боєприпасів. На думку канцлера, Німеччина також має забезпечити й обслуговування цієї зброї.

Смерть Навального.

За словами Шольца, смерть опозиціонера ознака слабкості Путіна. Канцлер нагадав, що вбивства політичних опонентів неодноразово відбувалися за його президентства. Шольц розповів, що зустрічався з Навальним у Берліні, коли той проходив лікування та реабілітацію після отруєння.

Раніше "Телеграф" писав, що Німеччина оголосила новий пакет допомоги Україні.