"Путін вже готується": генсек НАТО Столтенберг звернувся до союзників з тривожною заявою

Читать на русском
Автор
4304
Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг. Фото twitter

НАТО не шукає війни, але має бути готовим

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив західних союзників, що російський диктатор Володимир Путін готує економіку Росії до тривалої війни з НАТО. Збройний конфлікт може початись у випадку перемоги володаря Кремля в Україні і буде тривати десятиліттями.

За словами генсека, вже зараз потрібно збільшувати потужності військової промисловості. Про це він сказав виданню "Welt am Sonntag".

"НАТО не шукає війни з Росією. Але ми повинні підготуватися до протистояння, яке може тривати десятиліттями", — сказав Столтенберг. Він також вкотре закликав союзників прискорити розвиток військової промисловості.

"Якщо Путін переможе в Україні, немає гарантії, що російська агресія не пошириться на інші країни", – попередив генсек НАТО. Найкращий захист зараз – підтримати Україну та інвестувати у військовий потенціал НАТО. "Стримування працює, лише якщо воно викликає довіру", – додав він.

"Нам потрібно швидше відновлювати та розширювати нашу промислову базу, щоб ми могли збільшити поставки в Україну та поповнити власні запаси", – заявив Столтенберг. "Це означає перехід від повільного виробництва в мирний час до швидкого, як це необхідно під час конфлікту".

Тому генсек НАТО закликав до збільшення кількості замовлень для оборонних компаній Європи: у країнах з ринковою економікою виробникам зброї потрібні підписані контракти, щоб вони могли нарощувати виробництво, стверджував Столтенберг.

Раніше "Телеграф" писав, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що життєво важливо, щоб Конгрес США погодився на продовження підтримки України. Адже питання допомоги не є благодійністю, воно безпосередньо в інтересах безпеки союзників України.