Тримали руку на пульсі кілька місяців: у Болгарії заарештували співробітника МВС, який виявився шпигуном Росії

Читать на русском
Автор
Шпигун
Шпигун. Фото Відкриті джерела

Про шпигуна повідомили спецслужби з-за кордону

Співробітника головної дирекції по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ Болгарії затримали на робочому місці. Його підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Він начебто передавав секретну інформацію колишньому дипломату посольства Росії в Софії. Про це повідомляє головний секретар МВС країни Живко Коцев Болгарському національному телебаченню.

"Підтверджую – йдеться про шпигунські дії. Утримаюся від подальших коментарів. Швидше за все, після завершення всіх процесуальних дій буде спеціальний брифінг", – заявив він.

Справою займається Державне агентство з національної безпеки та правоохоронні органи під наглядом Софійської міської прокуратури.

Також болгарський сайт NOVA з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах повідомив про затримання співробітника МВС. Він передавав секретну інформацію дипломату, якого нещодавно оголосили персоною нон ґрата. Раніше він працював у посольстві Росії в Софії.

Дані про шпигуна нібито надійшли від західних спецслужб. Перед затриманням за діями працівника МВС спецслужби стежили декілька місяців.

Раніше "Телеграф" писав, що при ударі по "пекарні" в Лисичанську було ліквідовано "міністра ЛНР".