"Шантаж не повинен винагороджуватися": Орбана розкритикували за відтягування допомоги Україні

Читать на русском
Автор
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото Никвести

Необхідно переглянути бюджет ЄС та підтвердити фінансову підтримку України

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан продовжує шантажувати ЄС та гальмувати допомогу Україні, за що його розкритикував португальський депутат Європарламенту. Жозе Мануель Фернандеш наголосив – лідери не повинні піддаватися шантажу з боку Угорщини.

Про це повідомляє видання " The Guardian ". За словами депутата, неприйнятно, щоб угорський прем’єр завдавав шкоди європейським громадянам.

"Неприйнятно, щоб один прем’єр-міністр ЄС, Віктор Орбан, завдавав шкоди європейським громадянам — 450 мільйонам європейських громадян — своїм шантажем і тактикою блокади. Цей політичний шантаж ніколи не повинен бути винагороджений", — заявив Фернандеш.

Депутат Європарламенту додав, що сьогоднішні виклики вимагають солідарності від ЄС, підкріпленої конкретними діями та скоординованою політикою. Фернандеш закликав Раду швидко ухвалити рішення про перегляд довгострокового бюджету ЄС, а також нагадав про необхідність ухвалити фінансову підтримку для України.

"Наразі бюджету ЄС не вистачає фінансових ресурсів, необхідних для досягнення наших цілей. Він має бути посилений достатніми ресурсами для вирішення нагальних питань, таких як міграція, для стратегічних інвестицій та підвищення конкурентоспроможності Союзу. Нам також необхідно терміново підтвердити фінансову підтримку України у вигляді Українського фонду у розмірі 50 мільярдів євро", — наголосив португальський депутат.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив про готовність підтримати виділення 50 млрд євро Україні з боку ЄС, але за умови, що питання фінансування переглядатиметься щороку.

"Але добре, Угорщина готова брати участь у рішенні двадцяти семи, якщо буде гарантовано, що ми щороку вирішуватимемо, чи посилати як і раніше ці гроші чи ні", — заявив Орбан.

Як повідомляв "Телеграф", генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вирушив до США заради допомоги для України та низки інших важливих питань.