НАТО радять готуватися до ракетних атак Росії: Альянс вже працює над "воєнним Шенгеном"

Читать на русском
Автор
slovoidilo.ua

Лідери країн Альянсу переконані, що мають обмежений час

На Заході серйозно стурбовані, що Росія може напасти на НАТО. Європейським членам Альянсу доведеться готуватися до можливих ракетних ударів на всій території Європи.

Про це пише The Times із посиланням на високопоставлених генералів. Вони кажуть, що НАТО доведеться підготуватися до можливих ударів Росії по об’єктах по всій Європі, зокрема у Німеччині, якщо Москва розпочне війну проти Альянсу.

Так, наприклад, на думку керівника військового логістичного центру НАТО в Німеччині, генерал-лейтенанта Александера Соллфранка, зараз у Європі потрібно спростити бюрократичні процедури, які можуть ускладнити рух військ і техніки, а також полегшити взаємне використання військової техніки та спорядження країнами в період кризи.

"Якщо ми порівняємо війну та операції десятирічної чи п’ятирічної давності, то зрозуміємо, що маємо визнати, що і за тилові райони вестиметься жорстка боротьба. Ми повинні припускати, що агресор використовуватиме весь спектр кінетичної та некінетичної сили для того, щоб зруйнувати лінії зв’язку, у тому числі й у тилу", — зазначає Сольфранк.

Лідери країн Альянсу переконані, що мають обмежений час для зміцнення своєї оборони. Вони сподіваються погодити введення системи "воєнного Шенгену", яка дозволить військовим конвоям вільно пересуватися територією країн НАТО до саміту у Вашингтоні в липні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія може напасти на Естонію, а США не допоможуть.