А в Україні скоро? Велика Британія успішно випробувала лазерну зброю

Читать на русском
Автор
501
Лазерна зброя DragonFire
Лазерна зброя DragonFire. Фото gov.uk

У Міноборони країни вважають, що лазерна зброя може стати справжнім проривом у бойовому просторі

У Великій Британії провели успішні випробування бойового лазера. За допомогою зброї, яка називається DragonFire, вдалося атакувати цілі у повітрі.

Про це повідомили у британському уряді. Армію лазерів хочуть у майбутньому залучити для протиповітряної оборони.

Влада Великої Британії приховує дальність дії лазерної зброї, але відомо, що DragonFire — це "зброя прямої видимості". Це означає, що вона здатна вразити будь-яку видиму повітряну ціль. У DragonFire найвища точність і низькі довгострокові витрати — вартість одного пострілу менш як 10 фунтів (близько 476 гривень).

"Потрібна точність еквівалентна попаданню монети в 1 фунт з відстані в кілометр. Енергетична зброя з лазерним наведенням може вражати цілі зі швидкістю світла і використовувати інтенсивний промінь світла, щоб прорізати ціль, що призводить до руйнування конструкції або сильніших наслідків, якщо боєголовка влучає в ціль", — заявляє британський уряд.

Міністр оборони держави заявив, що лазерна зброя може стати справжньою "революцією у бойовому просторі". Він додав, що міністерство продовжуватиме інвестувати кошти в лазерну зброю, щоб поставити DragonFire на озброєння армії країни.

Установка DragonFire

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Велика Британія та Україна підписали унікальну угоду в оборонній сфері. Країни зобов’язуються допомагати одна одній у разі нападу чи іншої загрози безпеці.