На врученні "Оскара" говорили про Україну та вшанували пам’ять загиблих

Читать на русском
Автор
Фінальна частина повідомлення
Фінальна частина повідомлення

Без політичних нюансів не обійшлося

Церемонія нагородження кінопремії Оскар пройшла без українського президента Володимира Зеленського, але з вшануванням загиблих в Україні та вираженою українською повісткою. На врученні кінопремії українців згадали хвилиною мовчання.

Перед тим, як зал поринув у пітьму, актриса українського походження Міла Куніс представивши "Somehow You Do" у виконанні Реби Макінтайр із "Чотирьох добрих днів". Ця пісня – один із номінантів.

СПИСОК ВСІХ ПЕРЕМОЖЦІВ ПРЕМІЇ ОСКАР 2022

"Нещодавні глобальні події змусили багатьох почуватися спустошеними", — сказала актриса і після пісні під час хвилин мовчання на екрані з’явився текст про події в Україні.

Текст про Україну на Оскарі
Переклад тексту, показаного на екрані

В останній частині промови кіноакадемія закликала підтримувати Україну будь-яким способом. Зазначимо, що війною вторгнення росії названо не було, лише "конфліктом".

Також свою підтримку українці висловили деякі зірки Голлівуду, додавши до традиційно суворого дрес-коду заходу елементи у кольорах українського прапора. Серед них — Джейсон Момоа та Бенедикт Камбербетч. Частина знаменитостей одягла блакитні стрічки від ООН із хештегом, що спрямовує до біженців через війну в Україні.

Оскар 2022 підтримка України
Знаменитості підтримали Україну на церемонії

Як раніше писав "Телеграф", фільм "Дюна" отримав нагороду за найкращу операторську роботу та кращий звук і не тільки.