путін відправив військові кораблі ближче до Одеси: де вони зараз і чим реально загрожують

Читать на русском
Автор
12166
Кораблі змушені відходити подалі, щоб не напоротися на міни
Кораблі змушені відходити подалі, щоб не напоротися на міни. Фото Відкриті джерела

Одеситів, як і раніше, зберігають ЗСУ та бог моря

Станом на середу, 22 червня, у південних областях України залишається загроза висадки російського десанту. За словами голови пресцентру оперативного командування "Південь" Наталії Гуменюк, на це натякає присутність одразу трьох великих десантних кораблів в акваторії Чорного моря.

Але є й хороші новини — найближчим часом здійснити свої плани висадження, наприклад, на одеське узбережжя росіянам не вдасться. Як розповіла Гуменюк у прямому ефірі телемарафону, на це суттєво впливає погода.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

В ОК "Південь" наголошують — поки що жителям та гостям Одещини нічого боятися, адже погода знаходиться на нашому боці. Проте українські захисники все одно перебувають у повній бойовій готовності та відстежують кожне пересування кораблів Чорноморського флоту Росії.

"Ми знаємо відчайдушність цього ворога та ставлення до особового складу як до мотлоху, тому все можливо, — зауважила Наталя Гуменюк. — Ми готові до будь-яких загроз".

Деталі про місце перебування російських кораблів військовослужбовці не розкривають. Проте одна зі створених росіянами карт демонструє подібну розстановку сил у регіоні. Червоним кольором виділено десантні кораблі, яких якраз три, що підтверджує звіт військовослужбовців.

Черное море корабли карта

При цьому вони дуже далеко від української акваторії, тому, ймовірно, дані про пересування суден передаються з певним запізненням. Як відомо, на ранок 22 червня з моря Україні загрожували три ВДК, п’ять надводних кораблів і один підводний човен.

Варто зазначити, що штормова погода вже давно оберігає одеське узбережжя від зазіхань російських військовослужбовців. Перші півтора місяця війни такі умови дуже заважали ворожому десанту, через що кораблі постійно змушені були відходити подалі.

Також на ситуацію впливає і мінування Чорноморської акваторії. Подібні "сюрпризи" можуть бути несподіваними в шторм. При цьому в морі знаходиться більше російських снарядів, ніж оборонних українських, хоча окупанти й намагаються довести протилежне.