На Київщині виявили схованку зі зброєю для російських ДРГ (фото)

Читать на русском
Автор
852
Схрон був добре замаскований
Схрон був добре замаскований. Фото Пресслужба СБУ

За допомогою озброєння окупанти планували влаштовувати диверсії

Під Києвом було виявлено схрон зі зброєю, гранатами та вибухівкою, які призначалися для російських диверсійно-розвідувальних груп. Схованка була добре замаскована і облаштована під підлогою непомітної покинутої будівлі.

Усю зброю планувалося використати для здійснення диверсій на території столичного регіону. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, у Бучанському районі Київської області співробітники Служби безпеки України виявили схрон із озброєнням російського виробництва. Схованка була вміло замаскована і знаходилася під підлогою в занедбаній будівлі, яка розташовувалася в селищі неподалік Києва.

Схованка була добре замаскована

Як виявилось, схованку обладнали росіяни в період окупації населеного пункту. Під час визволення Київщини вони були змушені тікати, проте вирішили залишити схованку для російських ДРГ.

Під час огляду схрону правоохоронці виявили п’ять гранатометів, зокрема протитанкових. Крім цього, було вилучено 12 бойових гранат Ф-1, РГД-5 та РГО.

Усе озброєння вилучили

Встановлено, що сховище з бойовими засобами ураження призначалося для російських ДРГ, які планували використати заховане озброєння для вчинення диверсій на території столичного регіону.

Схованку зі зброєю знайшли у Бучанському районі на Київщині

Раніше "Телеграф" поспілкувався з головою наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгієм Учайкіним про чорний ринок зброї в Україні та дізнався про те, чому Рада не ухвалює закон про вогнестріли.