Стало відомо про стан левиці Юни, яка постраждала під час ракетної атаки на Київ

Читать на русском
Автор
Левиця Юна одужує
Левиця Юна одужує. Фото HAU - Центр порятунку диких тварин

Тварина поступово відновлюється і приходить до тями

Стало відомо про те, що левиця Юна, яка постраждала під час масованої ворожої атаки на Київ 2 січня, починає одужувати. Тварина отримала контузію та втратила здатність орієнтуватися у просторі, проте зараз хижак активно оговтується від травм.

На даний момент левиця вже самостійно стоїть на ногах без падінь, піднімає голову та їсть. Про це повідомили на офіційній сторінці Центру порятунку диких тварин у Фейсбук.

Так, левиця отримала серйозну контузію і повністю втратила координацію через ворожу ракету, що впала біля її вольєра. Тварина не могла вставати і відмовилася від їжі.

На даний момент завдяки спільним зусиллям фахівців Юна починає активно одужувати. Левицю перевели до критого приміщення, де вона почувається досить комфортно. Тварина йде на поправку та відновлюється.

Усі бажаючі можуть взяти участь у процесі одужання травмованої левиці – для цього можна стати опікуном тварини та навіть отримати відповідний сертифікат.

Ознайомитись з детальною інструкцією про те, як стати віртуальним опікуном Юни можна на сторінці HAU – Центр порятунку диких тварин:

Нагадаємо, що російська ракета, збита силами ППО, впала за 300 метрів від вольєру левиці. Як наслідок – у тварини діагностували серйозну контузію, через яку вона повністю втратила координацію.

"Ми вивчили записи камер відеоспостереження — це не була звичайна травма, оскільки Юна не встигла вдаритися. Вона вже отримує необхідний курс лікування, і ми сподіваємось на її одужання", — зазначили тоді у Центрі.

Левиця, на ім’я Юна, потрапила до Центру порятунку диких тварин ще у лютому 2023 року. Співробітники Центру розповідали, що у неї була важка психологічна криза після невдалих стосунків із левом. Тварина перестала ходити, мала пролежні, сиділа на одному місці у вольєрі – проте згодом почала одужувати.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в Бучанському районі Київської області дика тварина застрягла між прутами металевого паркану і опинилась у пастці. На місце події викликали бійців ДСНС, які провели справжню рятувальну операцію та звільнили тваринку.