Вибивали двері кувалдою та крали веліки: як росіяни мародерили квартири в Ірпені (відео)

Читать на русском
Автор
1243
Зі "звільненням" квартир від цінних речей росіяни справляються на "ура"
Зі "звільненням" квартир від цінних речей росіяни справляються на "ура"

Окупанти здатні лише на руйнування та військові злочини

У мережі з’явилося відео з камер спостереження в одному з будинків уже звільненого Ірпеня Київської області, де до цього кілька тижнів орудували російські військові, займаючись грабунком та мародерством. Судячи з дати на плівці, атаку на квартири українців окупанти здійснили 24 березня.

Відеозаписи опублікував Telegram-канал "Київ Оперативний | Kyiv Operative" у неділю, 10 квітня.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Замість гвинтівок та іншої зброї ворожі солдати схопилися за кувалди, якими вибивали двері, що сподобалися, і виносили з житла найбільш цінні, на їхню думку, речі. При цьому видно, що багато з військовослужбовців вперше займаються подібним, бо "досвідченіші товариші" вчили інших, куди саме варто бити, аби двері швидше піддалися натиску.

Цікавим є те, що окупантів зацікавили навіть спортивні велосипеди, які були прив’язані в коридорах будинків. Щоправда, питання, куди саме військові могли б сховати такий транспорт, залишається відкритим.

У мережі вже жартують, що подібну техніку вони могли використовувати для втечі, аби було швидше, ніж танком або БМП. Також українці вражені тим, наскільки бідними є росіяни, якщо опускаються до крадіжки.

Нагадаємо, "Телеграф" публікував ексклюзивний фоторепортаж із напівзруйнованого Ірпеня після його звільнення. Наш кореспондент на власні очі бачив, на що "рускій мір" перетворив одне з найкрасивіших містечок Київщини за лічені тижні, і зафіксував це для історії.