Як розвиватиметься ситуація на фронті: два варіанти

Читать на русском
Автор
9175
Українська армія продовжує давати гідну відсіч російському агресору
Українська армія продовжує давати гідну відсіч російському агресору. Фото glavcom.ua

Військовий аналітик Микола Бєлєсков розповів, як бачить розвиток подій на фронті та чому російська армія програє в обох випадках.

Щодо того як розвиватимуться події надалі.

1. Рашисти далі спробують активно наступати.

Це означає низку моментів. Перше — це подальше вичерпання бойового потенціалу і створення сприятливих умов для наших контрударів із коліс, так би мовити. Тобто як робила РСЧА (Червона армія — ред.) в грудні 1941 року. Чим більше дурних вклинень без оточення/розгрому наших сил, то все більш розтягнуті й незабезпечені комунікації плюс загалом розриви в бойових порядках, які можна використати. Робити контрудари після вичерпання бойового потенціалу рашистів можна буде діями сил із фронту і сил з тилу, які завідома інфільтруються за лінію фронту через її розжиженість.

2. Московити беруть паузу і починають окопуватися.

Навіть якщо далі не підуть, то виганяти їх буде важче, хоча й окопатися не зможуть всюди, де зараз стоять, через занадто велику розтягнутість та малу пропорцію сил. Тому на певних ділянках їм треба буде відступити.

Але так чи інакше в такому випадку виганяти ворога буде важче. Треба будуть наші сили зовсім іншої якості й з коліс не вийде.