Гумористка Клара Новікова у Москві заговорила українською: у пропагандистів "шкварчить"

Читать на русском
Автор
4596
Гумористка на жовто-блакитному тлі розповіла про дитинство Новина оновлена 27 листопада 2023, 15:51
Гумористка на жовто-блакитному тлі розповіла про дитинство. Фото Колаж

Клара Новікова після повномасштабного вторгнення росії в Україну мовчала про війну

Поки гуморист Максим Галкін співав українських пісень у Польщі, про російську гумористку Клару Новікову не було нічого чути. Аж раптом Новікова, яка родом з Києва, дала перший за тривалий час відсутності сольний концерт у Москві.

Цього разу не обійшлося без скандалу, пишуть російські ЗМІ. Знаменитість згадала про своє дитинство у столиці України, а під час розмови часто спілкувалася українською, а вишенькою на торті був момент, коли на величезному екрані за артисткою з'явилося зображення жовто-блакитного прапора.

Звісно, що це спровокувало новину у колах пропагандистів, що, мовляв, Новікова "підтримала" Україну. Проте сама гумористка оперативно знайшла слова виправдання за демонстрацію української символіки під час свого виступу. Вона сказала, що "нічого не знала".

Новікова завжди відкрито говорила про свою любов до столиці України, але після повномасштабного вторгнення росії в Україну артистка просто мовчала, як і багато інших зірок. Знаменитість відвідувала окупований Крим, за що була внесена до бази "Миротворець", а також вона заявляла, що "Україна та росія – один народ, адже мова теж одна".

Тепер на своєму сольному концерті у Москві колишня киянка почала раптово переходити на рідну мову.

Клара Новікова
Клара Новікова зробила вигляд, що "нічого не знала"

"Я киянка. Я виросла і закінчила 145-ту математичну республіканську школу в Києві… Дякую вам дуже! Я розмовляю українською мовою!" – пошилили пропагандисти деякі фрагменти монологу Новікової.

Ті ж джерела пишуть, що за спиною гумористки показували світлини київських вулиць, а в якийсь момент на екрані показали жовто-блакитний стяг.

Z-патріоти через цю ситуацію почали "рвати рубаху" на грудях та висловлювати бажання "розібратися" зі знаменитістю. Проте сама Новікова швидко зробила вигляд, що нічого не бачила і не знала про проукраїнський супровід своєї розмови.

Клара Новікова наголосила: "Ніхто нічого не робив зі злим наміром. Там були світлини моєї улюбленої вулиці в Києві! Я розповідала якісь історії з дитинства, з молодості. Я жила в Києві, закінчила там школу, вступила до училища. Там поховані батьки, у паспорті у мене написано, місце народження – Київ. Там живуть мої подруги! Я не можу зректися свого дитинства. У мене був чудовий концерт! Якби ви знали, як зал реготав, сміявся. До мене підходили люди, казали, що вони теж з України. Тут багато людей живе, які народилися, як і я, там. При цьому я вже тут, у Москві, стільки років живу – 50! Я дуже вдячна росії й тому, що я реалізувалася тут".

Раніше "Телеграф" розповідав, що Галкін показав їх із Пугачовою дітей, які сиділи у бомбосховищі в Ізраїлі. Як виявилось, діти й самі артисти ховалися у підвалі під час обстрілу.