Окупанти покарали працівників ЗАЕС за колективний спротив – Генштаб

Читать на русском
Автор
2402
Ситуація в Енергодарі продовжує бути вельми напруженою Новина оновлена 11 січня 2023, 08:10
Ситуація в Енергодарі продовжує бути вельми напруженою. Фото telegraf.com.ua

Місцеве населення вимушене миритися із непередбачуваними "сусідами", які здатні спровокувати катастрофу на станції

Запорізький напрямок є однією з найбільш активних ділянок фронту. Водночас просування ЗСУ там вимагає чи не найбільшої виваженості — через окупацію Енергодара, де росіяни облаштували на Запорізькій АЕС справжню військову базу. З кожним днем тиск на місцеве населення з боку загарбників дедалі зростає, причому не в останню чергу страждають працівники станції.

Більше деталей повідомили у свіжому зведенні Генштабу ЗСУ від 11 січня. За даними українського командування, чимало енергетиків відмовилися від прямої співпраці з ворогом, який вимагав отримувати російське громадянство, а також підписувати робочий договір із "Росатомом".

Таку моральну відсіч ворогу дали близько 1500 працівників ЗАЕС. За це окупанти вже вигадали їм окреме покарання — позбавили перепусток, що унеможливлює їхнє потрапляння на територію підприємства. Заміну цим спеціалістам ворог намагається знайти в рф.

"Загарбники шукають нових працівників для АЕС на території російської федерації та готують житловий фонд для майбутніх працівників шляхом так званої "націоналізації" квартир місцевих жителів, які виїхали", — підкреслюють у Генштабі.

Нагадаємо, що останнім часом активізувалися розмови про ймовірне наближення деокупації Енергодара і, відповідно, звільнення території ЗАЕС від росіян. "Телеграф" проаналізував, наскільки це можливо і що дасть Україні в глобальному плані.

Тим часом наші військові продовжують знищувати російські склади та скупчення техніки і сил на окупованих територіях Запорізької області.