Прожило всього два дні: під Запоріжжям через ракетний удар загинуло немовля — фото (оновлено)

Читать на русском
Автор
7938
Рятувальники одразу ж кинулися на допомогу породіллям та медикам
Рятувальники одразу ж кинулися на допомогу породіллям та медикам. Фото https://t.me/starukhofficial

Тривогу в області оголосили близько другої години ночі

Запорізька область вже який тиждень перебуває під інтенсивним вогнем окупантів. Якщо напередодні росіяни вирішили вибити українців із колії своєю атакою на пункт гумдопомоги в Оріхові, то минулої ночі вони обстріляли Вільнянськ, розташований за 25 км від Запоріжжя. На жаль, ракетний удар не обійшовся без жертв, серед яких цього разу є й діти.

Подробиці трагедії повідомив керівник Запорізької ОВА Олександр Старух, передає "Телеграф". Він наголосив, що ракет було кілька, і частина з них цілеспрямовано зачепила невелике пологове відділення, розташоване у Вільнянську.

Чиновник розповів, що російський обстріл забрав життя як мінімум одного з новонароджених немовлят. Дитина народилася два дні тому, проте окупанти забрали у неї можливість жити далі. Мати хлопчика, на щастя, змогла вціліти.

Вільнянськ вибухи сьогодні
Фото з місця трагедії опублікував Старух

На місце інциденту одразу ж виїхала команда рятувальників. Ракети залишили від себе купу каміння та великі воронки.

Запорізька область вибухи сьогодні
Метою окупантів стала лікарня

UPD. Як повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, всього через атаку окупантів постраждало двоє людей. Один із них лікар, він перебуває у тяжкому стані.

Запорізька область вибухи сьогодні
Рятувальники робили все можливе

Зазначимо, що загарбники вдарили по Вільнянську близько другої години ночі, про що свідчать дані соцмереж.

Вільнянськ Запорізької області карта
Вільнянськ на карті України

Нагадаємо, що цими днями росіяни також обстріляли територію ЗАЕС. Внаслідок такої атаки було пошкоджено кілька важливих об’єктів.

Також "Телеграф" розповідав про зачистку, яку росіяни ведуть на непідконтрольній Україні території Запорізької області. Серед іншого в Мелітополі був виявлений мертвим один із місцевих активістів, які відкрито виступили проти окупації.