Росія вимагає дати їй вийти на свої кордони 91 року, інакше не погодиться на переговори

Читать на русском
Автор
4894
Маріа Захарова виступила із черговою заявою Новина оновлена 28 серпня 2024, 18:00
Маріа Захарова виступила із черговою заявою. Фото Колаж "Телеграф"

У Росії знову заявили про те, що передумали

У Росії вкотре заявили, що відмовляються вести переговори з Україною щодо завершення війни. Цього разу через вторгнення до Курської області. У МЗС РФ обізвали владу України "терористами" та заявили, що необхідно вигнати ЗСУ з російського регіону, умовно, повернувшись на кордони 1991 року.

Із такою заявою виступила офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова, передають росЗМІ. Вона дорікнула Україні в тому, що наша країна не погодилася на "найщедрішу" пропозицію Володимира Путіна щодо завершення війни.

Марія Захарова назвала вторгнення ЗСУ до Курської області РФ "кривавою терористичною атакою", яка є для української влади "суїцидальною". На додаток до цього вона звинуватила українських військових у злочинах, які вони не робили.

"Ну які тут мирні переговори в таких умовах, і з ким можна [їх] проводити? Звичайно, ні про які мирні переговори з терористичним київським режимом не може бути мови", — сказала вона.

Нагадаємо, що у червні 2024 року Путін висунув умови для переговорів з Україною. Він вимагав від Сил оборони нашої країни повністю вивести війська з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. У тому числі й з тих територій, які російським солдатам не вдалося окупувати. Саме цю пропозицію Марія Захарова і назвала "найщедрішою". За її словами, український уряд мав без роздумів на це погоджуватися, а не розпочинати вторгнення в Курську область.

Також "Телеграф" розповідав про те, що в Україні спростували "таємні переговори" з Росією щодо ударів по енергетиці. Український міністр заявив, що Україна не веде переговорів із терористами.