На фронті загинув голова добровольчого руху ОУН Микола Коханівський: біографія Захисника

Читать на русском
Автор
1024
Микола Коханівський Новина оновлена 10 червня 2024, 19:50
Микола Коханівський

Чоловік воював із 2014 року

Український громадсько-політичний діяч, голова добровольчого руху ОУН та військовослужбовець Микола Коханівський помер. Йому було 53 роки.

Інформація про це надійшла від його знайомих, які повідомили цю інформацію у його профілі у Facebook. Зокрема, його знайома Роксолана Хмара повідомила, що він загинув у бою.

За її словами, Коханівський загинув у окопі на Харківському напрямку неподалік Вовчанська.

У коментарях до запису інформацію також підтвердила дружина Катерина.

Коханівський народився 25 травня 1971 року. У травні 2015 року він створює громадську організацію "Добровольчий рух ОУН" і на першому з’їзді її представників було обрано Головою Проводу. Ідеологічний кістяк організації склали бійці та командири добровольчого батальйону ОУН, а також волонтери та інші прихильники ідеології руху.

Після цього Коханівський у складі організації бойкотував роботу російських банків та компаній в Україні, через що проти нього навіть порушували кримінальну справу. Також рух протистояв поширенню діяльності російської церкви в Україні та зривав акції УПЦ МП.

Після початку російського вторгнення він вирушив на фронт.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що нещодавно помер відомий історик Петро Толочко. Саме йому вдалося встановити справжній вік Києва.