Ну нарешті: Болгарія почала передавати Україні бронетехніку (фото)

Читати російською
Автор

Варто зазначити, що бронетранспортери виглядають доволі занедбаними – на корпусах збереглася навіть фарба часів комуністичного режиму

В Болгарії нарешті почалася передача Україні 100 старих радянських бронетранспортерів БТР-60, які країна обіцяла надати ще минулого року. Зараз бронетранспортери вантажать на автомобілі, а потім перевезуть на територію України.

Про це повідомив міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв у Facebook. Також він опублікував фотографії процесу завантаження бронетранспортерів на автомобільні трали.

"Операція триває. Міністерство оборони підтримує процес надання України БТР МВС", – написав він, не надаючи жодних інших подробиць.

Варто зазначити, що бронетранспортери виглядають доволі занедбаними. На корпусах ще зберігся синій колір, в який бронемашини пофарбували наприкінці 80-х років, передаючи до розпорядження внутрішніх військ тоді ще комуністичної Болгарії.

Тодор Тагарев/Facebook
Тодор Тагарев/Facebook
Тодор Тагарев/Facebook
Тодор Тагарев/Facebook

Як раніше писав "Телеграф", ще влітку Київ та Софія вели переговори щодо можливості передачі Україні зі складів МВС Болгарії 100 радянських БТР-60, які так ніколи не застосовувалися. Але на початку зими президент Болгарії Румен Радєв наклав вето на їхнє постачання в Україну. Втім, після цього його вето було доволі швидко подолане, але з постачанням болгари тягнули.

Болгарія отримувала радянські БТР-60, випущені у 1960-1970 роках, у доволі великій кількості. 100 одиниць у 80-х роках отримали внутрішні війська. Але бронемашини ніколи не застосовувалися за призначенням, тож вони усі ці роки простояли на складах болгарського МВС.