"У вас пропущені": у російському Орлі вибухи на нафтобазі, у Курську працювала ППО (фото наслідків)

Читать на русском
Автор
1382
Стовп диму після вибуху
Стовп диму після вибуху. Фото росЗМІ

Є постраждалі

У російському місті Орел пролунали вибухи, після яких у небо піднявся стовп чорного диму. Зазначається, що дрони атакували нафтобазу "Орелнафтопродукт" у місті.

Про це пишуть російські ЗМІ. Ба більше, губернатор Орловської області офіційно підтвердив падіння двох безпілотників на "об'єкт ПЕК", не вдаючись у подробиці про що саме йдеться.

"Друзі, повідомляю, що на території міста Орла сталося падіння двох безпілотних літальних апаратів на об'єкт паливно-енергетичного комплексу. Загоряння оперативно локалізовано, надається необхідна допомога. На місці події працюють екстрені служби, ситуація знаходиться під повним контролем", — повідомив голова регіону.

Місто Орел на мапі
Задимлення після вибуху
Стовп диму видно з різних точок міста

До цього у місцевих телеграм-каналах писали, що нібито над Орлом працювала ППО. Потім вже почала поширюватись інформація про влучання дронів у нафтобазу, яке представники російської влади назвали "падінням". РосЗМІ пишуть, що нібито резервуари на нафтобазі були пусті.

UPD на 14:45 російські телеграм-канали пишуть, що відбулась вже третя атака дрона і цього разу на "Мостове дорожнє підприємство". Тож, до двох дронів, які впали на нафтобазу, додався ще один дрон-камікадзе, який "приземлився" біля ФДМ "Мостове дорожнє підприємство" в Маслозаводському провулку в Орлі.

UPD 19:00 З'явилися перші подробиці атаки на нафтобазу від російських пабліків. Вони публікують фото з місця подій, де можна побачити, що як мінімум один резервуар був знищений. Також, за їхніми даними, внаслідок вибуху поранення отримали троє людей.

Провулок Маслозаводський на мапі

Від вибухів постраждало троє росіян.

Курська область не відстає

Водночас у російських телеграм-каналах пишуть, що дрони, ймовірно, атакували й Курську область, адже там працювала ППО і нібито збила 3 БПЛА. За інформацією росЗМІ, усі вони летіли до району міжнародного аеропорту ім. Гуревича. Також повідомляється, що за безпілотниками нібито відпрацювали над містом Курчатовим та в районі села Горналь. Де від падіння уламків постраждала жінка — її госпіталізували у тяжкому стані з осколковими пораненнями.

Між Орлом та Курськом близько 157 км.

Місто Орел та Курськ на мапі
Небо у Курську

Раніше "Телеграф" писав, що збройні сили України знищили черговий російський "Сонцепьок". Епічне відео з’явилося у мережі.