Більше бронемашин та САУ: Камишін розповів, як зріс випуск військової техніки в Україні

Читать на русском
Автор
2557
Україна активно виробляє легку бронетехніку, САУ та інші машини
Україна активно виробляє легку бронетехніку, САУ та інші машини. Фото mil.in.ua

Єдине, чого зараз Україна виробляти поки що не може – власні танки

Україна активно нарощує випуск власної військової техніки. Так, українські заводи під кінець 2023 року збільшили випуск бронетехніки у п'ять разів, якщо порівнювати з весною цього ж року.

Про це 27 грудня заявив на зустрічі із представниками ЗМІ міністр з питань стратегічної промисловості Олександр Камишін. Він зазначив, що активно випускають військову техніку як державні компанії, так і приватні.

Наприклад, зараз оборонна промисловість випускає шість САУ "Богдана" на місяць та планує збільшити цю цифру. А приватні заводи наростили випуск бронетехніки у 3,4 раза у порівнянні з 2022 роком.

"Із прогнозованого зростання нашого ВВП на 4,9% частка ОПК складає 1,5%. Ми доводимо, що оборонка буде локомотивом нашого відновлення", – запевнив Камишін.

За його словами, єдине, чого зараз Україна виробляти поки що не може – власні танки. Зате вирішено питання з ремонтом та обслуговуванням наявних радянських, західних та трофейних танків.

"Ми ще не там, де можемо закрити усі свої потреби власним виробництвом, але стратегічно усі наші потреби у броньованих машинах зможуть задовольняти кілька українських компаній, в тому числі приватних. Так само ми кратно наростили випуск українських протитанкових комплексів, які на фронті зарекомендували себе часом навіть краще за іноземні аналоги", – резюмував Камишін.

Раніше "Телеграф" писав, що оскільки союзники України дуже повільно постачають необхідну Збройним силам бронетехніку, Україна вимагає від них надати можливість виробляти техніку на своїй території. Одну з ключових позицій у планах Києва виробляти західні танки та бронемашини займає німецький концерн Rheinmetall.