Данілов розповів, до яких перемовин насправді прагне РФ: мають лише одну умову

Читать на русском
Автор
1124
Олексій Данілов
Олексій Данілов. Фото Getty Images

Україна собі цього дозволити не може

Чутки про те, що російський диктатор Володимир Путін готовий до мирних переговорів не містять справжнього підґрунтя. А висловлюючи натяки на перемовини та підкріплюючи це фейками, Кремль прагне знизити підтримку України.

Таку думку висловив в інтервʼю виданню "Голос Америки" секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов. Він зауважив, що Україна чітко визначені пункти для припинення війни, які окреслені у Формулі миру президента Володимира Зеленського.

"Ні до яких перемовин Путін не готовий. Путін чи його оточення роблять ці заяви, щоб знизити підтримку нашої країни", — зазначив Данілов.

З цією ж метою Росія запускає фейки про нібито готовність до перемовин. Проте позиція України досить чітка та викладена у 10 пунктах Формули миру.

"Читайте уважно, там все написано. Бо перемовини, які пропонує Російська Федерація, доволі прості, – це наша капітуляція. Ми не можемо собі дозволити капітулювати перед країною, яка ще 24 лютого почала нас нищити. І ми і далі будемо іти до перемоги", — сказав секретар РНБО.

Раніше "Телеграф" писав, що для написання статті в The New York Times про начебто готовність Росії до миру РФ залучила завербованих американських журналістів. Їх співпраця з російськими спецслужбами почалася за часів їхньої роботи у РФ.