Чітко і зрозуміло: Генштаб відреагував на заяви про масову загибель бійців ЗСУ під Авдіївкою

Читать на русском
Автор
1641
Боєць Сил оборони України
Боєць Сил оборони України. Фото Генштаб ЗСУ

Дані про великі втрати ЗСУ поширювали у соцмережах

Генеральний штаб Збройних сил України спростував інформація про нібито загибель 108 бійців однієї з бригад ЗСУ напередодні Різдва на Авдіївському напрямку. Там також закликали дотримуватись інформаційної гігієни та перевіряти інформацію перед оприлюдненням.

Раніше політолог Віталій Бала на своїй сторінці у Facebook оприлюднив пост, у якому повідомив, що бійці начебто отримали можливість поїхати на 7 днів додому на різдвяні свята. За його інформацією, військові начебто загинули під час переміщення на автобусі.

Своєю чергою український журналіст Юрій Бутусов у коментарі під цим постом зазначив, що жодна з бригад на Авдіївському напрямку ніяких значних втрат при переїзді на свята не має. Він підкреслив, що особисто дзвонив у 4 бригади.

Крім того, військовослужбовець 110-ї бригади Сергій Волков також спростував цю інформацію. Він також закликав Службу безпеки України звернути увагу на політолога Балу.

Нагадаємо, військовий експерт, співробітник СБУ у 2004-2015 роках Іван Ступак пояснив маніакальне бажання росіян за всяку ціну оточити Авдіївку. За його словами, вони поставили собі за мету захопити в полон велику кількість українських військових і взяти як трофеї західну техніку.