Місто-привид: Міноборони Великої Британії показало, як зараз виглядає Авдіївка (відео)

Читать на русском
Автор
5226
Як зараз виглядає Авдіївка
Як зараз виглядає Авдіївка. Фото Скріншот відео

Місто практично порожнє

Міністерство оборони Великої Британії показали відео, зняте в Авдіївці, за яку йдуть важкі бої. Ролик за кілька годин зібрав велику кількість переглядів – понад 20 тисяч.

Відео було опубліковано на сторінці відомства у соціальній мережі Х (колишній Twitter) у неділю, 3 грудня. У ньому показані деякі сильно пошкоджені будинки, внаслідок атак російських окупантів.

"Це Авдіївка. Під атакою з 2014 року і є основним напрямом російського вторгнення", – написала пресслужба Міноборони.

На кадрах видно, що Авдіївка буквально перетворилася на місто-примару, де панує розруха. Росіяни багато разів били по місту, внаслідок чого багато житлових будинків перетворилися на руїни, а ті, які змогли хоч трохи вціліти, — непридатні для життя.

Також у цьому відео Міноборони Великобританії показало мурали з дітьми, зображеними на багатоповерхівках в Авдіївці. Вони пошкоджені російським обстрілом, а в одному з них є дірка від снаряда. Це яскраво описує те, що приніс в Україну "російський мир".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що наприкінці листопада російським окупантам вдалося просунутися під Авдіївкою. Це стало найбільшим досягненням росіян із весни 2023 року.