Цифра жахає: у Червоному Хресті назвали кількість безвісти зниклих людей в Україні з лютого 2022 року

Читать на русском
Автор
1871
Прапор "Червоного хреста"
Прапор "Червоного хреста". Фото gostomel-rada.gov.ua

За останні два роки представники організації допомогли близьким дізнатися інформацію про 8 тисяч людей, які втратили зв’язок із рідними

У понеділок, 19 лютого 2024 року, у Міжнародному Комітеті Червоного Хреста (МКЧХ) назвали кількість людей, які зникли безвісти з моменту повномасштабного вторгнення Росії до України. 23 тисячі людей не виходили на зв’язок із рідними, їхню долю намагаються з’ясувати представники організації.

Робота над пошуком інформації про них продовжується. Про це Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомляє на офіційному сайті.

"Міжнародний Комітет Червоного Хреста працює, щоб з’ясувати долю 23 000 осіб, сім’ї яких не мають звісток від них — або тому, що вони потрапили в полон або були вбиті, або тому, що зв’язок з ними був втрачений після того, як вони залишили свій будинок”, ― йдеться у пресрелізі.

У повідомленні зазначено, що найбільший біль завдає розлука із родиною. Зазначили у МКЧХ і зростання гуманітарних потреб, зокрема у переміщених осіб.

З кінця лютого 2022 року до січня 2024-го представникам міжнародної організації вдалося дізнатися дані про 8000 людей, які раніше вважалися зниклими безвісти. Загальна кількість звернень за цей період перевищила 115 тисяч.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що омбудсмен звернувся до Червоного Хреста та ООН. Причиною стали відео із розстрілом українських військовослужбовців.