"Особливий досвід": Сергій Жадан розповів "Телеграфу", чим цінні для нього виступи перед військовими (відео)

Читать на русском
Автор
Сергій Жадан під час концерту на вокзалі
Сергій Жадан під час концерту на вокзалі. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Ти бачиш, який досвід у людей, що за їхніми спинами

Фронтмен гурту "Жадан і Собаки" Сергій Жадан поділився своїми враженнями після концерту, який він провів з Мартою Липчей на Київському вокзалі для українських військових. За словами співака, такі події дають йому силу та бажання рухатись далі.

Також Сергій Жадан зазначив, що його гурт завжди відгукується на пропозиції виступити перед військовими. Про це він сказав кореспонденту "Телеграфу" Яну Доброносову.

"Такі виступи щоразу по-особливому цінні. Безперечно. Тому що ти бачиш, який досвід у людей, що за їхніми спинами. Ти бачиш цю силу, цю віру. Це дає тобі самому сили і бажання рухатись далі", — зауважив Сергій Жадан.

Поет наголосив, що завжди погоджується провести виступ перед військовими чи то у госпіталі, чи то на вокзалі, як у середу, 14 лютого, або будь-де ще.

Сергій Жадан зауважив, що приємно, коли виступи проходять перед публікою, яка знайому з його творчістю та групи "Жадан і Собаки". Але водночас тішить і те, коли людина вперше відкриває для себе їхню музику.

Військові на концерті "Жадан і Собаки" та Марти Липчей
Військові та їхні половинки на концерті "Жадан і Собаки" та Марти Липчей

"Це особливий досвід. Ясна річ, що хочеться, щоб ми зустрічались в теплих та освітлених залах, щоб це були мирні фестивалі. Я думаю, так і буде", — додав співак.

Сергій Жадан під час концерту

Що відчуває співак, коли пише про ворога

На питання про те, що відчуває Сергій Жадан, коли пише про ворога, він наголосив на важливості бути точним у словах.

"Коли говориш про ворога, потрібно бути точним у словах. Як і військовим, потрібно бути точним у своїй діяльності, тому що однієї ненависті не достатньо.

Ворог — єдине можливе формулювання для тих, хто на нас напав", — зазначив фронтмен гурту "Жадан і Собаки".

Раніше "Телеграф" писав, що Сергій Жадан у Києві представив шанувальникам повне зібрання віршів, а також читав раніше видані твори.