"Якщо ворог просунеться...": чи можуть окупанти оточити Авдіївку, у ВСУ оцінили ситуацію

Читать на русском
Автор
Яка зараз ситуація з Авдіївкою на фронті
Яка зараз ситуація з Авдіївкою на фронті. Фото Колаж "Телеграф"

Стало відомо, чи перспектива оточення Авдіївки

У разі, якщо російські окупанти дістануться ближче до дороги в Авдіївці, що йде на захід від коксохімічного заводу, для українських захисників це ускладнить завдання. Річ у тому, що в такому разі в них будуть утруднені логістика і посилення військ.

Про це сказав речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховий в ефірі телемарафону. За його словами, якщо противник просунеться, тоді вже може йтися про оперативне оточення.

"Якщо вони вийдуть ближче до артерії постачання, до дороги, яка йде трохи на захід від коксохімічного заводу, то постачання, логістика, заміна, посилення наших підрозділів в Авдіївці буде дуже утруднено", — сказав він.

Він також додав, що для військових в’їзд до Авдіївки утруднений. Приміром, до міста не можуть заїхати правоохоронці, щоби встановити наслідки ворожих обстрілів.

Лиховий також нагадав, що 8 лютого російські загарбники завдали удару по лютого по пункту незламності та укриття до супермаркету на Центральному проспекті. Досі кількість жертв встановити не вдалося, бо туди не можуть потрапити правоохоронці.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Авдіївський напрямок разом із двома іншими залишається "найгарячішим" на фронті. У Генштабі повідомили, скільки атак за останню добу було завдано ворогом у цих місцях.