Росія таки заплатить? Бельгія запропонувала G7 хитрий план для використання заморожених російських активів

Читать на русском
Автор
688
Генштаб ЗСУ

Це допоможе обійти деякі юридичні перепони

На Заході все частіше говорять про використання заморожених російських активів РФ для допомоги Україні. На цей раз Бельгія запропонувала країнам G7 свій план.

Про це повідомляє Financial Times. Як зазначає видання, уряд Бельгії ініціював випуск боргових зобов’язань, які залучатимуть кошти на відновлення України. Російські активи буде використано для погашення боргу.

Журналісти пояснили, що партнери України вимагатимуть від Москви погашення боргу за випущеними зобов’язаннями, але якщо Москва відмовиться, то партнери залучатимуть її заморожені активи. Це допоможе обійти деякі юридичні перепони конфіскації російських коштів.

"Це, серед іншого, дозволить відкласти питання про те, що буде відбуватися з суверенними російськими активами, хоча вони будуть використані як застава",, — сказав один зі співрозмовників видання, поінформований про цю тему.

За словами іншого джерела, яке брало участь у переговорах між США та ЄС щодо російських активів, пропозиція Бельгії стала "спробою знайти компроміс між різними точками зору як усередині ЄС, так і в G7".

Як повідомлялося раніше, постійні представники країн Європейського союзу схвалили попередню угоду щодо використання заморожених російських активів для відновлення України.