"Немає втоми від України, є втома від Орбана": Туск не втримав емоцій

Читать на русском
Автор
1780
Він вважає, що допомога буде розблокована
Він вважає, що допомога буде розблокована. Фото фото з відкритих джерел

Позицію угорського колеги глава польського уряду назвав егоїстичною

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск переконаний, що у Європейському Союзі знайдуть аргументи, аби переконати прем'єра Угорщини Віктора Орбана розблокувати фінансування для України. Йдеться про 50 млрд євро.

Про це глава польського уряду сказав журналістам перед початком спеціального саміту в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

"Немає так званої проблеми втоми від України, а є проблема втоми від Віктора Орбана. Ми маємо вирішити стільки проблем, і звичайно, що нам сьогодні потрібно зміцнити нашу єдність навколо України", — зазначив Туск.

Позицію Орбана він назвав "дивною та егоїстичною грою" та додав, що не може зрозуміти її. Також Туск підкреслив, що немає місця для компромісу щодо українського питання. Він впевнений, що всі країни ЄС погодять 50 млрд євро для України

"Віктору Орбану вирішувати, чи є Угорщина частиною нашої спільності, чи ні. Це чорно-біла історія. Моя інтуїція підказує мені, що ми знайдемо якісь сильні аргументи, щоб зрештою переконати Орбана", — сказав Туск.

Він вважає, що щодо Угорщини мають бути прийняті рішення, які принесуть "чіткі наслідки".

Раніше "Телеграф" писав, що Орбан заявив про готовність підтримати виділення 50 млрд євро Україні з боку ЄС, але за умови, що питання фінансування переглядатиметься щороку.

"Але добре, Угорщина готова брати участь у рішенні двадцяти семи, якщо буде гарантовано, що ми щороку вирішуватимемо, чи посилати як і раніше ці гроші чи ні", — заявив він.