У Кропивницькому та Кривому Розі пролунали потужні вибухи: ворог запускав ракети з Криму

Читать на русском
Автор
4838
Окупанти атакують Україну з півдня
Окупанти атакують Україну з півдня. Фото Ілюстративне фото

Місцева влада просить городян не знімати те, що відбувається, і залишатися в безпеці

Вранці 23 грудня росіяни вдарили по Україні ракетами, які запустили з тимчасово окупованого Криму. Вибухи були чутні у Кривому Розі та Кропивницькому.

Про це повідомляють моніторингові канали та місцеві жителі. Інформація про постраждалих та пошкодження ще уточнюється.

У Кропивницькому пролунало вже чотири вибухи під час повітряної тривоги. Місцеві Telegram-канали повідомляють, що містом ударили ракетами С-400, але ця інформація вимагає підтвердження військових. Також після вибухів на вулицях міста було помічено карети швидкої допомоги. Повідомляється, що в небі видно нібито сліди від збитих ракет.

Голова Кіровоградської обласної військової адміністрації (ОВА) Андрій Райкович попросив городян перебувати в укриттях до скасування повітряної тривоги та нагадав правила поведінки. Станом на 10:45 вибухи у місті продовжуються.

"Друзі! Нічого не знімаємо і не викладаємо в мережі!", — написав він.

У Кривому Розі пролунало два вибухи. У мережі публікують аудіозаписи, на яких чути моменти удару по місту. Також сили ППО збили дрон-розвідник, який літав над містом.

Голова Криворізької ОВА Євген Ситниченко заспокоїв містян, що сили ППО працюють в місті. Попередньо, по місту вдарили також балістичними ракетами С-300 або С-400, які запустили з Криму або окупованої частини Херсонської області.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що російський дрон влетів у багатоповерхівку у Києві. Постраждала квартира відомого телеведучого.