В Україні була масштабна повітряна тривога: ворог запустив крилаті ракети, всі подробиці (оновлено)

Читать на русском
Автор
13068
Ракета
Ракета

За попередніми даними, загинула людина у Павлоградському районі, ще четверо постраждали

Близько 6:30 у п’ятницю, 8 грудня, в Україні було оголошено повітряну тривогу у зв’язку з пусками крилатих ракет. Росіяни підняли у повітря стратегічні бомбардувальники Ту-95МС.

"Вірогідні пуски крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Орієнтовний час оголошення повітряної тривоги у південних та східних областях – 06:30. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!", — попередили у Повітряних Силах.

"Телеграф" стежив за подіями в онлайн-трансляції.

9:13 По всій Україні оголосили відбій повітряної тривоги. Про це повідомили у повітряних силах України.

9:07 Попередньо було влучання у Дніпропетровської області, внаслідок чого загинула людина.

"Попередньо, четверо постраждалих. Наразі всі доставлені до лікарні. Усіх оперують. Дві людини — у важкому стані", — розповів очільник ОВА Сергій Лисак.

8:54 З'явилися подробиці удару по Київській області

8:50 Поступово йдуть відбої

8:14 Карта повітряних тривог станом на зараз

8:09 Моніторинги пишуть про можливу другу хвилю ракет. Приблизно о 8:30-9:10 будуть у нас, якщо інформація підтвердиться!

7:50 Ймовірно був ще один пуск ракет з ТУ-95МС, кількість ракет невідома

7:44 Нова група ракет через Харківську на Дніпропетровщину

7:36 Вибухи у Києві та області!

7:32 Ракети курсом на Київ з південного напрямку. Моніторінгові групи пишуть, що вони підлітають до Києва. КМВА закликає киян перебувати в укриттях. Моніторинги пишуть про вибухи на Київщині, ймовірно, вони є наслідком роботи ППО.

7:24 Ракети з Черкаської області рухаються у напрямку Київської області. Курс може змінюватись, пишуть у Повітряних силах. Киян закликають перебувати у безпечних місцях.

7:19 Ракети на Кіровоградщині рухаються напрямком на захід. За даними моніторингових груп, загроза ракетам зараз для Черкаської області. Також не можна виключати атаку на Вінницьку та Київську області.

7:11 Ракети заходять в повітряний простір Кіровоградської області. Пабліки пишуть, що вони рухаються на Черкащину.

7:07 Моніторинги повідомляють, що ракети рухаються на Полтавщину. Ймовірно, — на Кременчук. У ПС також закликали перебувати в укриттях жителів Миргорода.

7:05 Ракети, що рухалися на Павлоград, змінили курс на Дніпро. У Повітряних силах жителів закликали перебувати в укриттях.

6:48 Перша група ракет в повітряному просторі України зі сходу. Про це повідомили У Повітряних силах.

6:44 Тривога розпочалася зі східної частини України. Вона поширюється далі, небезпеку оголошено вже й у Києві та області.

6:39 Моніторингові пабліки попереджають про активність стратегічної авіації РФ, Ту-95мс. Є ймовірність запуску крилатих ракет у режимі радіомовчання. Росіяни підняли у повітря 9 Ту-95МС. Деякі додають, що попередньо здійснено пуск ракет типу Х-101/555/55 з Ту-95 з Каспійського напрямку.

Як повідомляв "Телеграф", днями речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат висловив думку, що російські окупанти цієї зими продовжать атакувати енергосистему України. Проте вони не мають такої кількості засобів, як минулого року.