"Сибірський батальйон" росіян у лавах ЗСУ успішно пройшов бойове хрещення на Донбасі (фото та відео)

Читать на русском
Автор
1644
Батальйон "Сибір" успішно пройшов бойове хрещення
Батальйон "Сибір" успішно пройшов бойове хрещення

Повстанці проти режиму Путіна виконали бойові завдання на одній із найнебезпечніших ділянок фронту

Зовсім нещодавно стало відомо про формування в лавах Збройних сил України нового батальйону під назвою "Сибір", до лав якого увійшли росіяни, які виступили проти режиму президента Росії Володимира Путіна. І ось уже на День ЗСУ, 6 грудня, перший підрозділ Сибірського батальйону вже пройшов бойове хрещення.

Бійці "Сибіру" виконували бойові завдання спільно з іншими підрозділами ЗСУ, при цьому не десь у тилу, а на одному з найгарячіших напрямків фронту — Авдіївському.

"Командування Міжнародного легіону відзначило внесок Сибірського батальйону винесенням подяк. Зараз бійці діляться досвідом з новобранцями батальйону на навчаннях", — йдеться в повідомленні.

У ході бойового хрещення деякі бійці Сибірського батальйону отримали поранення, частина з них вже повернулася до виконання служби, тоді як деякі інші продовжують лікування і повністю відновляться через кілька місяців.

У батальйоні показали фото та відео з росіянами, які безпосередньо брали участь у боях:

Сибірський батальйон на Авдіївському напрямі
Сибірський батальйон на Авдіївському напрямі

Як відомо, дані про створення батальйону "Сибір" першим опублікувало авторитетне агентство Bloomberg у жовтні. Тоді стало відомо, що до нього увійдуть громадяни Росії та представники національних меншин, які хочуть незалежності від РФ та розглядають перемогу України у війні як крок до досягнення цієї мети. Серед іншого, батальйон об’єднав якутів та бурятів із великого російського регіону Східного Сибіру.