Ракети, дрони, бронетехніка: в ГУР розповіли про темпи виготовлення зброї в росії

Читать на русском
Автор
7257
Юсов розкрив можливості російського оборонпрому
Юсов розкрив можливості російського оборонпрому. Фото ГУР МО

Терористи мають проблеми з обсягами виготовлення зброї та з сучасними технологіями, але це не привід розслабитися

Російський терористичний режим попри масу проблем з озброєнням ще має великі запаси зброї та, що найголовніше – має можливість озброєння виготовляти у кількостях, достатніх для продовження війни. Зокрема мова йде про ракети, безпілотники та бронетехніку.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі Національного телемарафону. За його словами, мова навіть не йде про стрілецьку зброю – радянські запаси в росіян буквально нескінченні.

Щодо інших видів зброї, то при тому, що росіяни виготовляють нові партії, її все одно навіть на складах багато. Зокрема мова йде про ракети для комплексів С-300, якими терористи обстрілюють українські міста.

"Звичайно, це жодним чином не високоточна зброя. Вона просто летить у певному напрямку і вражає те, що знаходиться у квадраті. Це зброя, яка насамперед спрямована проти цивільного населення та цивільної інфраструктури", – пояснив Юсов.

З бронетехнікою у росіян все складніше. Хоча терористи заявляють про виробництво нової техніки у великих масштабах, насправді вони просто брешуть – бо мова йде переважно про розконсервацію старої та модернізацію існуючої військової техніки. При цьому росіянам критично не вистачає сучасного технологічного обладнання для техніки – сучасної оптики, сучасної радіоелектроніки, схем, мікрочіпів, тому тут в них й надалі будуть проблеми.

"З усім тим, є певні можливості. Триває виробництво ракетних озброєнь. Налагоджене виробництво більшою мірою ударних безпілотників. Це справді є проблемою для нас, тому що це, зокрема, наслідки обходу санкційної політики. Разом з тим, саме по собі виробництво безпілотників – це не надсучасне виробництво. Питання обсягів. До поставлених обсягів і оголошених планів вони наразі не наближаються", – резюмував речник ГУР.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у ЗСУ назвали ще одну загрозу для України під час російських повітряних атак.

Також ми писали, що російські окупанти вкотре модернізували свої іранські дрони Shahed. Тепер засіб терору став ще смертоноснішим, аніж був – на нього встановили нову потужну бойову частину.