ISW: ЗСУ вдало контратакували біля Авдіївки, відбито низку позицій

Читать на русском
Автор
4608
Росіяни продовжують зазнавати великих втрат під Авдіївкою
Росіяни продовжують зазнавати великих втрат під Авдіївкою. Фото Скриншот

Українські війська атакують росіян з позицій, які раніше вважалися захопленими окупантами

Українські війська 4 грудня вдало контратакували біля Авдіївки та повернули низку раніше втрачених позицій. Водночас російські терористи мають просування біля водосховища на півночі від Авдіївки.

Про це сказано у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 4 грудня. Просування українських військових підтверджується геолокованими фото та кадрами відео, на якому українські сили атакують російські позиції на південь від Степового.

Просування російських підрозділів теж підтверджене геолокованими кадрами. На опублікованих 4 грудня фото та відео помітно, що терористи мають просування біля водосховища. Додаткові кадри показують просування росіян в межах Степового.

Російські пропагандисти поширюють інформацію, що Степове нібито повністю контролюється російськими військами та є просування у прилеглій лісовій зоні. При цьому пропагандисти вчергове сами себе спіймали на брехні, кажучи про тяжкі бої біля Авдіївського коксохімічного заводу та у промзоні – хоча раніше вже заявляли, що нібито повністю контролюють останню.

Також під Авдіївкою помічено російський "добровольчий танковий батальон" під назвою "Козьма Минин", сформований у Нижньому Новгороді. Терористи з цього підрозділу беруть участь у спробах захопити промзону.

"Український Генштаб повідомив про безрезультатні наступальні операції росії на схід від Новокалинового (10 км на північний захід від Авдіївки) і Новобахмутівки (10 км на північний схід від Авдіївки), а також поблизу самої Авдіївки, Степового, Північного (5 км на захід від Авдіївки) та Первомайського (10 км на південний захід від Авдіївки)", – зазначають аналітики.

Раніше "Телеграф" писав, що останніми днями на фронті відмічено все більше випадків, коли російські терористи атакують з дронів власних солдатів. Але це не так званий "дружній вогонь" та не помилки операторів – таким чином росіяни намагаються завадити тим, хто хоче здатися в український полон.