Війна — день 647: росіяни збільшують тиск на сході, незважаючи на кратно більші втрати порівняно з ЗСУ

Читать на русском
Автор
10114
Настав новий день опору російським окупантам
Настав новий день опору російським окупантам. Фото telegraf.com.ua

Розповідаємо оперативно про головне за добу

Україна продовжує відбивати російське вторгнення. Ситуація на фронті залишається складною. Основні зусилля ворог зараз концентрує на сході, а інтенсивність наступальних дій окупантів значно зросла. При цьому, як свідчать дані аналітиків, також суттєво зросли й втрати росіян.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 2 грудня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Омбудсмен Дмитро Лубінець звернеться до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН щодо відео страти російськими окупантами українських військових, які здавалися в полон.

22:00 Ворог завдав трьох ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснив 18 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, йдеться у зведенні Генштабу Збройних сил України.

21:00 Протягом доби відбулося 69 бойових зіткнень: найбільш активними російські війська залишаються на Бахмутському та Авдіївському напрямках, де за минулу добу Сили оборони відбили 15 та 20 атак відповідно, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

20:00 Російські окупаційні війська атакували ударним безпілотником м. Нікополь Дніпропетровської області, внаслідок атаки постраждало комунальне підприємство, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

19:00 Українські військові на Бахмутському напрямку перебувають в активній обороні. За зручної нагоди ЗСУ намагаються атакувати російських окупантів, повідомляє начальник служби зі зв'язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

18:00 Друга група українських військових пройшла навчання у Німеччині для роботи із зенітно-ракетним комплексом Patriot, повідомив командувач багатонаціонального тренувального командування генерал-лейтенант Андреас Марлов.

Навчання пройшли 70 українських солдатів та офіцерів. Курс підготовки тривав понад шість тижнів на одній із баз військово-повітряних сил у Німеччині.

17:00 На півночі тимчасово окупованого Мелітополя чути вибух, — міський голова Іван Федоров.

Монітори повідомляють, що особливо гучно в районі аеродрому.

16:00 Черговий військовий пакет для України від Німеччини:

  • 4 тягачі 8x8 HX81 і напівпричепи до них;
  • 3 транспорти (вантажівки, мікроавтобуси, всюдиходи);
  • 2 автівки для прикордонної служби;
  • 5 систем виявлення дронів;
  • мобільна антенно-щоглова система;
  • 3 840 артилерійських боєприпасів;
  • 25 лазерних далекомірів;
  • 15 снайперських гвинтівок HLR 338 і 60 тисяч патронів до них.

15:00 Обміни військовополоненими України з Росією тривають. Вони проходять непублічно і часто відбуваються прямо на полі бою.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Associated Press.

За словами глави держави, Україна наповнює обмінний фонд, а обміни полоненими тривають.

14:00 Відбій тривоги по Україні. Вона тривала майже дві години.

13:00 Несподівану й успішну атака реалізували 1 грудня в обідній час на в’їзді до тимчасово окупованого Мелітополя.

Сили українського спротиву знищили декілька російських окупантів та завдали ураження ворожому паливозаправнику – військова техніка виведена з ладу – ГУР МО

12:00 Повітряна тривога по всій Україні. Причина — зліт МіГ.

11:00 Російські окупаційні війська щодня проводять штурмові дії у районі Авдіївки Донецької області. Однак українські військові відбивають атаки військ РФ, інформує 47 окрема механізована бригада в Telegram.

"Окупанти лише місцями застосовують бронетехніку. Уся ставка – на піхоту, яку воїни 47 окремої механізованої бригади разом із суміжними підрозділами ліквідовують у колосальних масштабах", — йдеться в повідомленні.

10:00 Ворог вдарив ракетами по Дніпровському району. Минулося без загиблих та постраждалих. Це найголовніше.

"Наслідки ударів зараз уточнюємо. Територію обстежують рятувальники", — повідомили в ОВА.

09:20 Потужний вибух у Дніпрі. Попередньо — балістика.

09:00 Загальні втрати окупантів

08:00 Українська ППО уночі збила 10 дронів-камікадзе Shahed над Одещиною і одну авіаракету Х-59 над Дніпропетровщиною. Усього росіяни запустили 11 дронів з мису Чауда (Крим).

07:00 Партизани виявили базу розміщення особового складу Збройних сил РФ у Бахчисараї, що в Криму.

05:10 По областях немає повітряної тривоги. Пусків ракет та російських ударних БПЛА у повітрі не відмічено.

В США прокоментували бажання путіна збільшити російську армію – там вважають, що російський диктатор володимир путін "розкидається людським м’ясом" у спробі утримати окуповані ним території України. Оскільки він не здатен перевершити ЗСУ за якістю підготовки вояків, він планує просто завалити українську армію трупами російських солдатів.

03:01 Кіровоградська, Дніпропетровська, Запорізька області – оголошувалася повітряна тривога через ракетну небезпеку.

Попередньо, російські терористи запустили ракету Х-59 по Дніпру. Мешканці Дніпра чули вибухи, поки що немає інформації, було це збиття, або ракета все ж долетіла.

Зараз по регіонах дали відбій тривоги.

01:05 По регіонах дали відбій повітряної тривоги. "Шахедів", авіації або ракет у небі немає.

00:00 Протягом минулої доби відбулося 67 бойових зіткнень: найбільш активними російські війська залишаються на Бахмутському та Авдіївському напрямках, де за минулу добу Сили оборони відбили 18 та 16 атак відповідно, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Крім цього, в Генштабі повідомили, що протягом доби підрозділи ракетних військ вразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 5 складів боєприпасів противника.

Інформацію за 29 листопада дивіться за посиланням: Війна — день 644: попри негоду окупанти штурмують Авдіївку та обстрілюють Україну

З даними за 30 листопада можна ознайомитись у трансляції:Війна — день 645: окупанти посилюють тиск на Бахмут, а ЗСУ просуваються на півдні

Про те, що відбувалося 1 грудня, читайте у матеріалі: Війна — день 646: Україна зустріла перший день зими під атакою дронів