Війна — день 620: армія рф несе великі втрати на фронтах, ЗСУ та окупанти обмінюються ракетними ударами

Читать на русском
Автор
8275
Настав новий день опору російським окупантам Новина оновлена 06 листопада 2023, 05:54
Настав новий день опору російським окупантам

Оперативно про головне за добу

Продовжується відбиття Україною широкомасштабного російського вторгнення. На фронтах не вщухають бої, незважаючи на гігантські для всіх цивілізованих країн втрати в живій силі та техніці росіяни продовжують атакувати позиції ЗСУ на кількох напрямках. Тим часом ЗСУ та окупаційна армія обмінюються ракетними ударами по тилах. Однак якщо ЗСУ атакують військові об’єкти, росіяни б’ють переважно по цивільній інфраструктурі.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 5 листопада, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Білорусь вкотре продовжила спільні із збройними силами росії військові навчання. Вони продовжаться як мінімум до 12 листопада.

22:00 Атака ворожих ударних БпЛА триває, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

  • Перша група "шахедів" рухається вздовж Україно-Молдовського кордону на північний захід.
  • Друга група – знаходиться північніше Одеси, рухається на північ.
  • Ще три групи наближаються до Одеси з Чорного моря.

21:00 Гучні вибухи пролунали в Одесі. Росіяни випустили містом ракети, працює ППО.

В окупованому Сєдово, що поблизу Маріуполя, "приліт" до великого складу БК окупантів.

19:00 Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Протягом доби відбулось 44 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 ОК "Південь": Російська авіація поцілила протирадіолокаційною ракетою Х-31П по інфраструктурному обʼєкту в Одеській області. Пошкоджені адміністративні будівлі. Відомо про трьох поранених працівників.

17:00 Ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі на Таврійському напрямку, повідомляє командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Загальні втрати ворога за добу склали 413 осіб. 1 окупант здався в полон. Знищено 12 одиниць військової техніки.

Наші воїни стійко тримають оборону на авдіївському напрямку. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Новокалинового, Авдіївки, Опитного та Первомайського.

Триває ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

16:00 Росіяни випустили крилаті та балістичні ракети в напрямку Дніпропетровщини.

Дещо раніше на Одещині ППО збили ворожу ракету, попередньо, "Онікс.

15:00 Загроза з Чорного моря для України залишається досить високою. Навіть попри те, що Чорноморський флот Росії втрачає кораблі.

Про це повідомляє речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Рівень ракетної загрози з акваторії Чорного моря Генеральний штаб оцінює як високий постійно, а при виході ракетоносіїв на чергування — підвищується", — пояснила речниця.

Гуменюк зазначила, що поки не можна точно встановили, скільки одночасно ракет РФ може запустити по Україні. Але, ймовірно, йдеться про 56 крилатих ракет типу "Калібр".

13:00 На знімках Planet Labs можна побачити місце ураження на заводі в Керчі тимчасово окупованого Криму, а також військове судно, яке також виглядає пошкодженим.

12:00 Російська армія все частіше починає бити прифронтовими територіями керовані авіабомбами. Найкращий захист від них – це евакуація.

11:00 Поїздка президента Володимира Зеленського до Ізраїлю перебуває під загрозою через витік інформації про його майбутній візит.

09:00 Втрати окупантів за добу

07:00 Протягом вчорашнього вечора агресор тричі обстріляв Нікопольщину. Випустив десяток артилерійських снарядів. Під ворожим вогнем опинились Марганецька та Червоногригорівська громади.

Рятувальники зʼясовують наслідки атак. Ніхто з людей не постраждав.

06:00 Українські війська контратакують на Авдіївському напрямку, і залишаються у центрі Кринків. За попередньою інформацією, українські війська зберігають позиції біля Антонівського автомобільного та залізничного мостів.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

00:00 Повідомляють про вибухи в окупованому Скадовську та російському Ростові.

Минулої доби армія росії застосувала вісім БпЛА-камікадзе та артилерію для масованого обстрілу Нікопольського району Дніпропетровської області, повідомив голова районної військової адміністрації (РВА) Євген Євтушенко

Про те, що відбувалося 2 листопада, читайте у матеріалі: Війна — день 617: ЗСУ тиснуть на двох напрямках, а окупанти посилюють обстріли

Інформацію за 3 листопада дивіться за посиланням: Війна — день 618: росія активізувала дрони, а Україна готується до важкої зими

З даними за 4 листопада можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 619: росія готує сильні обстріли, а зі США долітають тривожні новини