Армія рф штурмує Авдіївку недарма: підполковник назвав головну мету окупантів

Читать на русском
Автор
3476
ЗСУ
ЗСУ. Фото Генеральний штаб ЗСУ

Військове керівництво росії не шкодує людського ресурсу для досягнення поставленої мети

Російські окупанти мають дві мети захоплення Авдіївки та всієї Донецької області загалом — політичної та військової. Тому ворог 10 жовтня атакує українські позиції, втрачаючи при цьому до 70% своїх солдатів.

Таку думку висловив підполковник запасу, викладач Національного університету "Львівська політехніка" військовий експерт Володимир Гулима. Про це він розповів в інтерв’ю Оглядачеві.

Володимир Гуліма пояснив, що є певні проблеми довкола іноземної допомоги Україні. До цього додалися ще й події Близького Сходу, де Ізраїль намагається знищити терористичну організацію ХАМАС. Як результат, частина уваги і допомоги Заходу переключена саме туди. Російські пропагандисти намагаються трактувати зволікання у виділенні фінансів і техніки Україні як втрату підтримки з боку Заходу. Експерт вважає, що російське керівництво вирішило скористатися ситуацією, що склалася, і досягти певних політичних цілей. Йдеться про захоплення чергового українського міста. У кремлі вважають, що так "вони нібито зберігають якусь міць".

"Таким чином, вони намагаються схилити як українське керівництво, так і світове до думки про необхідність переговорів. Зокрема ми чули, як на це натякав Шойгу. Але зрозуміло, що ці переговори вони не бачать інакше, як тільки на своїх умовах.", – зазначив Володимир Гулима.

Підполковник запасу ще раз наголосив на тому факті, що "особовий склад для російського командування, для російського державного керівництва – це ніщо. Дві-три сотні вбитими, як кажуть, погоди не роблять".

Карта бойових дій Авдіївка, 1 листопада. Джерело deepstatemap.live

Раніше "Телеграф" повідомляв про подвиг 6-ї роти 2-го батальйону Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького Збройних сил України під час штурму росіянами Авдіївки 10-13 жовтня. Українські військові протрималися у півокруженні три доби.