Війна — день 616: ЗСУ мають успіхи на півдні, а окупанти посилюють тиск на сході

Читать на русском
Автор
21543
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Повномасштабне російське вторгнення продовжується, а активні бойові дії не вщухають по всій лінії фронту. Українські військові демонструють успіхи під Бахмутом, а також у Запорізькій області, тоді як окупанти намагаються пробити оборону ЗСУ на напрямі Куп’янська та Авдіївки. Крім того, не припиняються і масовані обстріли із застосуванням БПЛА і ракет, через що вибухи чують у різних областях.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 1 листопада, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Ракетні війська Сил оборони за добу вразили 5 радіолокаційних станцій та 2 пункти управління росіян. Також ракетники вразили 3 зенітно-ракетні комплекси та 11 артилерійських засобів противника, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

22:00 Міністр оборони України Рустем Умєров підписав контракт та наказ про призначення державного управлінця і кримськотатарського громадського діяча Арсена Жумаділова гендиректором ДП "Державний оператор тилу".

Жумаділов пройшов усі необхідні перевірки і офіційно став на посаду. Перший напрям, за яким Державний оператор тилу забезпечуватиме ЗСУ – харчування. Проведення закупівель заплановане на грудень. Перші поставки очікуються у другому кварталі 2024 року.

21:00 Сили оборони минулої доби відбивали штурмові дії ворога на Куп'янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах, наступали – на Мелітопольському, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

20:00 Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний:

"Загроза переходу до позиційної війни — це серйозний виклик для України. Затягування — вигідне противнику, оскільки надасть йому можливість відновлювати та нарощувати свій воєнний потенціал.

Тому в сучасних реаліях вкрай важливим є усвідомлення умов можливого виникнення такої ситуації і її недопущення задля нашої перемоги".

18:00 Українські військові отримали у своє розпорядження 40 французьких бронемашин AMX-10RC, пише bulgarianmilitary.

AMX-10RC

17:00 Російські окупанти продовжують зміцнювати свою лінію оборони на тимчасово захоплених територіях України. Інтервенти також споруджують так звані зуби дракона по периметру фронту, пише Bild.

16:00 Нещодавній вкид про нібито смерть Путіна мав на меті перевірити реакцію російського суспільства, еліт, а також є інструментом впливу на самого Путіна і частиною певного сценарію, вважає представник ГУР Юсов.

15:00 Російські війська не залишають спроб захопити Куп'янськ Харківської області. При цьому стратегічних успіхів у окупантів на цьому напрямі немає, розповів командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

14:00 У мережі пишуть про атаку по базах відпочинку "Юний" та "Блакитне полум'я" у селі Стрілкове на Арабатській стрілці, — будівлі використовувалися як бази окупантів.

Розвідники разом з побратимами з ССО та 1-ї окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна уразили російську радіолокаційну станцію 48Я6-К1 "подлет", — таке обладнання ворог використовує для виявлення повітряних цілей на малих та гранично малих висотах.

13:00 В Дніпропетровській області збили ворожий "Орлан-10".

На Куп'янському напрямку два російські танки Т-72 намагалися штурмувати позиції ЗСУ, однак по дорозі підірвалися на власних мінах. Прикордонники за допомогою дронів-камікадзе "добили" ворожу техніку, повідомляє Держприкордонслужба.

12:00 У Дніпрі чули вибухи. Крім того, над морем знищили дві керовані авіаційні ракети Х-59, випущені у бік Одеського району.

11:00 Повідомляється про запуск ракет по Криму, Кримський міст у диму.

10:00 Повідомляється про вибухи в Миргороді. Крім того, вранці ворог спрямував на Нікополь дрон-камікадзе, загинула 59-річна жінка, четверо людей постраждали, пошкоджене приватне підприємство.

У Білому Домі повідомили, що Байден може накласти вето на законопроєкт, який передбачає фінансування Ізраїлю без України.

9:00 У тимчасово окупованому Донецьку цієї ночі та напередодні увечері лунали вибухи та сталася пожежа. Пропагандисти розповідають про нібито обстріл міста, кажуть про "прильоти" по залізничній станції.

8:00 Втрати окупантів за добу та з початку повномасштабного вторгнення

7:00 Під час нічної атаки дронами по Україні ворог влучив по нафтопереробному заводу у Кременчуці.

6:00 Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли проспати цієї ночі:

  • Російські загарбники в ніч з 31 жовтня на 1 листопада пустили по Україні безпілотні літальні апарати типу "Шахед".
  • під час повітряної тривоги у Хмельницькій та Полтавській областях пролунали вибухи.
  • Держсекретар США Ентоні Блінкен планує знову відвідати Ізраїль.
  • ЗСУ продовжують утримувати позиції у Кринках та поблизу Антонівського шосе, а також залізничних мостів. Наші захисники намагалися прорвати російську оборону в районі Піщанівки та Пойми

3:00 У ЄС готують новий пакет санкцій проти росії, який має бути презентований наступного тижня, повідомив журналіст Рікард Йозвяк. Туди увійдуть заходи проти обходу попередніх санкцій, обмеження товарів подвійного призначення і заборона на російські діаманти.

1:00 Вибух пролунав у Миргороді (Полтавська область), крім того, про підвищену загрозу БПЛА попереджають мешканців Умані (Черкаська область)

00:00 Окупанти продовжують велику атаку дронами, а моніторингові групи повідомляють мінімум про 4 групи. Особливо обережними радять бути мешканцям Старокостянтинівки та Кременчука.

Про те, що відбувалося 29 жовтня, читайте у матеріалі: Війна — день 613: росіяни зазнають серйозних втрат у Авдіївки, але продовжують атаки

Інформацію за 30 жовтня дивіться за посиланням: Війна — день 614: росіяни продовжують атакувати позиції ЗСУ, зазнаючи колосальних втрат

З даними за 31 жовтня можна ознайомитися у трансляції: Війна — день 615: росіяни не припиняють штурми в районі Авдіївки, ситуація залишається важкою