Війна — день 615: росіяни не припиняють штурмів в районі Авдіївки, ситуація залишається важкою

Читать на русском
Автор
19677
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Війна українського народу проти російських окупантів продовжується. Росіяни не припиняють атакувати позиції українських захисників на багатьох ділянках фронту, проте "гарячіше" всього, як і раніше, в районі Авдіївки (Донецька обл.). Більше того, на цій ділянці фронту окупанти досягли певного успіху, проте тактичної переваги від цього не набули.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 31 жовтня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Загроза ударних БПЛА у низці областей України (Харківська, Хмельницька, Чернівецька) повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Російська армія на тимчасово окупованому півострові Крим намагається посилювати протиповітряну оборону, проте це далеко не завжди вдається, розповів представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов.

22:00 Маємо повітряну тривогу у черзі областей України та в Києві.

Повітряні сили ЗСУ повідомляють про загрозу застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена повітряна тривога.

Також повідомляється про роботу ППО на Черкащині.

А до цього повідомлялося про заліт ударних дронів на Сумщину.

21:00 Два ворожі безпілотники над Криворізьким та Дніпровським районами збили військові Повітряних сил.

Пабліки окупантів у Криму повідомляють про ракетну небезпеку для всього півострова.

20:00 Куп'янський напрямок є одним із найгарячіших на всій лінії фронту, проте стратегічних успіхів у ворога наразі немає, українські підрозділи тримають оборону, повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

19:00 Масштабна пожежа сталася у Будьонівському районі Донецька увечері. Там горять цистерни з пальним.

18:00 На тимчасово окупованих районах Донецької області сотні тисяч місцевих жителів зазнали "фільтраційних заходів", які проводять російські загарбники, повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

17:00 Держсекретар США Ентоні Блінкен під час слухань у Сенаті заявив, що його країна має забезпечити подальшу підтримку України та Ізраїлю в одному пакеті, оскільки ці війни пов'язані.

16:00 Ракетний удар по кафе у селі Гроза Харківської області 5 жовтня було завдано військами рф навмисно. Поряд із місцем "прильоту" не було жодних ознак присутності українських військових, підтверджує Моніторингова місія ООН.

15:00 МЗС України підтверджує загибель в Ізраїлі 21 українця. 1 людина вважається зниклою безвісти. У Секторі Гази – 4 загиблих, серед яких 3 дітей, а також 6 поранених.

14:00 Глава Міноборони та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін обговорили збільшення виробництва зброї для фронту та співпрацю з іноземними партнерами. Про це повідомив на Facebook Рустем Умєров.

13:00 Росіяни знов обстріляли цивільне авто у Херсоні. Через влучання снаряда авто загорілося. Водій загинув. Про це повідомив в своему Telegram глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

12:00 Власниця салону краси в Ізюмі передавала дані про ЗСУ у фсб рф. Випитувала їх у клієнтів. Про це повідомили в СБУ. (

11:00 Тим часом українські бійці досягають "непоганих результатів" на лівому березі Херсонської області, однак висвітленню це поки не підлягає. Таку заяву зробила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі Радіо Свобода.

10:00 Російські війська атакували Куцурубську громаду Миколаївської області, вгативши з артилерії. Двоє людей отримали поранення. Стан постраждалих — середньої важкості та легкий. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у своєму Telegram-каналі.

9:00 Зʼявились фото наслідків ракетного удару по Нікополю. Постраждалих немає.

8:00 Кількість ліквідованих росіян з початку війни перевалила за 300 тисяч

7:00 Експерти Інститут вивчення війни (ISW) відзначають те, що українські війська здійснили підтверджені просування поблизу Бахмута та на заході Запорізької області 30 жовтня.

6:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли проспати цієї ночі:

  • вночі сигнали повітряної тривоги лунали у кількох областях України через загрозу застосування БПЛА та ракет.
  • під час повітряної тривоги у Хмельницької області пролунали вибухи. Також вибухи чули на Донеччині.
  • республіканська більшість Палати представників на чолі з новим спікером Майком Джонсоном у понеділок внесла окремий план допомоги тільки Ізраїлю на суму 14,3 млрд доларів всупереч масштабній ініціативі Білого дому на $106 млрд, яка включала допомогу Україні.
  • армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) за допомогою винищувачів завдала ударів по об'єктах "Хезболли" в Лівані.

3:00 Один або кілька російських дронів було зафіксовано на Вінниччині. Крім того, тривогу було оголошено в Харківській області

1:00 Міністр оборони Великої Британії обіцяє, що Лондон незабаром надасть Україні більше військової допомоги, а також зробить все необхідне для об'єднання союзників

00:00 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що є всі підстави вважати, що у Палаті представників США є голоси за закон про надання додаткової допомоги Україні, хоча там є велике політичне протистояння.

З даними за 28 жовтня можна ознайомитися у трансляції: Війна — день 612: окупанти зазнають нищівних втрат під Авдіївкою, але готують нові провокації

Про те, що відбувалося 29 жовтня, читайте у матеріалі: Війна — день 613: росіяни зазнають серйозних втрат у Авдіївки, але продовжують атаки

Інформацію за 30 жовтня дивіться за посиланням: Війна — день 614: росіяни продовжують атакувати позиції ЗСУ, зазнаючи колосальних втрат