Україна може отримати військову допомогу з несподіваного місця: подробиці

Читать на русском
Автор
3868
ЗСУ хочуть посилити конфіскованою військовою технікою
ЗСУ хочуть посилити конфіскованою військовою технікою. Фото Ілюстративне фото

Частина країн ЄС визнала таку ідею військової допомоги креативною

Європарламент шукає способи безперебійної військової допомоги Україні. На цей раз пропонують передати на потреби ЗСУ техніку, конфісковану біля берегів Лівії у 2022 році у рамках двох операцій Військово-морської місії ЄС IRINI.

Про це повідомляє Politico. Йдеться про 146 одиниць військової техніки.

Як стверджує видання, нідерландська телевізійна програма RTL Nieuws публікувала дослідження, в якому йдеться про наміри членів Європарламенту тиснути на країни ЄС щодо відправки вилученої військової техніки до Києва. А нідерландський ліберальний законодавець Барт Гротуйс наполягає на тому, що останній термін підпису листа членами Європарламенту 26 жовтня.

"Ми закликаємо вас передати Україні захоплені транспортні засоби операції IRINI та аналогічне військове обладнання чи боєприпаси з цієї чи інших операцій ЄС", – сказано у листі.

Два анонімні посли ЄС назвали ідею передачі озброєння "креативною", проте які саме країни підтримують ініціативу поки що невідомо.

Після підписання листа у п’ятницю, 27 жовтня, його відправлять державам-членам із комітету з політики та безпеки та Комітету Європейського сприяння миру.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Україна може отримати високоточні керовані бомби GLSDB. Названо ймовірні терміни поставок.