В Україні переробляють застарілі ракети США: "Це була вже непотрібна техніка"

Читать на русском
Автор
6800
AIM-9M Sidewinder
AIM-9M Sidewinder. Фото Sketchfab

Такі ракети нашій країні передають США і не лише

Українські фахівці переобладнали отримані від США керовані ракети класу "повітря — повітря" AIM-9M Sidewinder для винищувачів F-16 на ракети "земля — повітря". Тепер їх із землі може використати українська протиповітряна оборона.

Про це повідомляє газета Financial Times. Зазначається, що це — один із добрих прикладів переобладнання техніки, яка здавалася застарілою та непотрібною, в озброєння, придатне до використання.

"Ці ракети (AIM-9, — ред.) були виведені з ладу і перероблені для запуску з землі, для потреб ППО... У нас є погоджене рішення: ми беремо щось застаріле і робимо щось інше", — розповів виданню український чиновник.

Зазначимо, AIM-9 Sidewinder стали першими ракетами класу "повітря-повітря", які Україні офіційно передали союзники. Вони були й у останньому пакеті військової допомоги. Про нього було оголошено 11 жовтня і, крім цих ракет, туди увійшло й інше озброєння.

Крім того, такі ракети для захисту українського неба передавала нашій країні та Канада. "Телеграф" докладно розповідав, що є ракетами AIM-9 Sidewinder.

Раніше "Телеграф" розповідав, що військова допомога США Україні у жовтні знизилася на 93,5% порівняно з першою половиною 2023 року. У той самий час раніше виділені кошти із метою вичерпані в повному обсязі.

Зверніть увагу! Авторитетний військовий аналітик, провідний аналітик центру STEM, розповів в інтерв’ю "Телеграфу", що потрібно робити вітчизняній оборонці, щоб не залежати від настроїв у США і не тільки про це: "Ворог перейшов на військові рейки, а Україна ще розгойдується": військовий аналітик Агіль Рустамзаді