Місяць не дожив до дня народження: біля Авдіївки загинув юний український воїн

Читать на русском
Автор
544
На фронті загинув Денис Купінський Новина оновлена 20 листопада 2023, 04:20
На фронті загинув Денис Купінський. Фото Колаж

Загиблий був помічником гранатометника стрілецької роти у лавах 129-ї бригади територіальної оборони

У тяжких боях поблизу Авдіївки загинув юний український захисник Денис Купінський. До свого дня народження він не дожив лише місяць. 12 листопада йому мало виповнитися 23 роки.

У середу, 18 жовтня, у рідному місті загиблого, у Кривому Розі, його провели в останню путь. Про це пише "Первый городской".

Денис служив помічником гранатометника стрілецької роти в рядах 129-ї бригади територіальної оборони. Його побратим Віталій, який був поряд із воїном останні пів року, розповів, що Денис завжди був життєрадісним і на нього завжди можна було покластися. Попри молодий вік, хлопець був дуже розумним.

"Разом з ним стріляли з гранатомета, він ударив у ціль з першого пострілу. Він був здатний, навчався. Було важко, але він не зважав на це", — згадує побратим загиблого воїна.

Руслан – одногрупник Дениса та староста групи, з яким вони навчалися протягом 4 років, запам’ятав Дениса як активну та товариську людину. Він зазначив, що за всі ці роки хлопець жодного разу не мав ні з ким конфліктів.

"У День студента пам’ятаю випадок, як нам дали пиріг із сіллю. Ми вийшли біля коледжу, всі розійшлися, ми розділили його навпіл. Денис половинку взяв, половинку взяв я. Мої батьки теж його знають. Вічна пам’ять", – сказав Руслан.

Зазначається, що Дениса Купінського було посмертно нагороджено відзнаками "Гордість Довгинцівського району" та "За заслуги перед містом".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в боях у Луганській області загинув український військовий Анатолій Бенедик. Вдома в нього лишилося п’ять дочок.