Вибухи пролунали в кількох областях: що відомо про нічну атаку на Україну (оновлено)

Читать на русском
Автор
9575
Ворог використовував комбіновану тактику атаки
Ворог використовував комбіновану тактику атаки. Фото Колаж "Телеграфу"

Шахеди знову не давали спати українцям

У ніч проти 16 жовтня росія знову атакувала Україну. Ворог випустив по нашій території ракети та дрони-камікадзе типу "Шахед".

Про небезпеку українців попередили Повітряні сили ЗСУ. Спочатку там повідомили про запуск ракети, після чого була інформація про атаку дронів.

8:23 Цієї ночі росіяни випустили по Україні 5 авіаційних ракет Х-59, балістичну ракету "Іскандер" і 12 "шахедів". Значну частину цілей вдалося знищити засобами ППО.

8:13 На Полтавщині внаслідок нічного ракетного удару постраждали троє людей. Серед них — і десятирічна дитина. Як повідомили в обласній адміністрації, на житлові будинки впали уламки російських ракет.

UPD. За даними Дніпропетровської ОВА, вночі росіяни випустили по області дві ракети. Одну вдалося збити засобам ППО, ще одна впала на території Дніпровського району. Без руйнувань та жертв.

Також очільник адміністрації Сергій Лисак зазначив, що під артилерійським обстрілом традиційно перебувала Нікопольщина — є потрощена інфраструктура. На щастя, також без постраждалих.

Перша інформація про вибух була у Дніпрі. Там було голосно о 0:31. У цей же час українці чули вибух у Миргороді, а ще через п’ять хвилин стало відомо про вибух у Кропивницькому.

Ближче до першої години ночі окупанти випустили ракети С-300 у напрямку Запорізької області, там теж пролунали вибухи.

Пізніше моніторинги повідомили, що дрони-камікадзе почали летіти в Умань та у напрямку Вінницької області.

Після цього повідомили про нову групу "Шахедів" на Півдні, а минулі групи змістилися на захід, тривогу оголосили на Київщині, Житомирщині, Хмельниччині та Буковині. У Хмельницькому чули серію вибухів.

Станом на 4 ранку повідомляли про рух безпілотників у Вінницькій, Дніпропетровській та Херсонській областях. Тривога тривала у більшості українських областей. Після цього у напрямку Миргорода росіяни знову здійснили пуск ракети.

О 5-й ранку в областях почали оголошувати відбої.

Раніше "Телеграф" писав про те, що Великобританія передасть Україні комплекс близької дії проти дронів.