Строк служби збільшиться: для однієї категорії військових в Україні можуть змінити правила

Читать на русском
Автор
708
Для деяких військових строк служби можуть продовжити
Для деяких військових строк служби можуть продовжити. Фото Генштаб ЗСУ

Ініціаторами проекту стали народні депутати із групи "Відновлення України"

У Верховній Раді України пропонують під час воєнного стану в країні дозволити людям залишатися в армії понад граничний вік за їх власним бажанням. Для цього вони мають відповідати кільком критеріям.

Відповідний проект Закону про внесення змін до частини 2 статті 22 Закону України "Про військовий обов’язок та військову службу" про реалізацію права осіб на перебування на військовій службі" був опублікований на сайті ВР. Ініціаторами проекту стали народні депутати з групи "Відновлення України" Юрченко Олександр Миколайович та Бурмич Анатолій Петрович.

В даному випадку є деякі умови для тих, хто хоче залишитись на службі:

  • висока професійна підготовка;
  • досвід практичної роботи на посаді;
  • військово-лікарська комісія має визнати чоловіка придатними за станом здоров’я для подальшої служби.

У такому разі чоловіки, які за власним бажанням хочуть залишатися в лавах ЗСУ понад граничний вік, зможуть перебувати в армії без обмежень за строком.

Зазначимо, що граничний вік для молодшого та старшого офіцерського складу – 60 років, а вищого офіцерського складу – 65 років. Звільнені від призову під час дії загальної мобілізації можуть бути чоловіки, які досягли 60 років.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у правилах мобілізації в Україні відбулися зміни. В рамках цього було розширено перелік хвороб, з якими можуть призвати на службу, а також деяким студентам може загрожувати скасування відстрочки.