"Зима точно буде складною": Шмигаль заявив про початок російського енерготерору і зробив прогноз

Читать на русском
Автор
Денис Шмигаль
Денис Шмигаль. Фото Вікіпедія

Новий енерготерор Росії почався приблизно два тижні тому

Напередодні нового опалювального сезону прем’єр-міністр Денис Шмигаль зробив прогноз, чи зможуть українці пережити холод без відключень світла.

За його словами, енергетичний терор із боку росії вже розпочався. Про це урядовець заявив на Регіональному економічному форумі.

Денис Шмигаль пояснив, що росіяни вже протягом останніх двох тижнів намагаються знищити об’єкти енергетичної інфраструктури. "Ми бачимо це за знищенням інфраструктури, виробництва, прокачування, зберігання пального. Ми бачимо це за першими ударами по регіональних енергетичних підстанціях", — зазначив він.

Шмигаль спрогнозував, що ці атаки триватимуть. Але, підкреслив, що вбудований захист — як активна, у вигляді ППО, так і пасивна, у вигляді спеціальних конструкцій — працює і продовжує зміцнюватися.

Раніше "Телеграф" писав, що під час масованої ракетної атаки окупантів 21 вересня було пошкоджено окремі енергетичні об’єкти у центрі та на заході України. В "Укренерго" заявили, що це була перша за останні півроку атака росіян на енергосистему.