В Україні повторно оголошували тривогу: які регіони були під загрозою (оновлено)

Читать на русском
Автор
2766
Повітряна тривога
Повітряна тривога. Фото Telegram

Росіяни вдруге за ранок б'ють ракетами по Україні

Зранку 21 вересня росіяни атакують Україну ракетами. Оголошено вже другу повітряну тривогу — о 6:42 закінчилася перша, а вже о 7:04 тривога знову почала ширитися країною, працює ППО.

Як повідомляють у Telegram-каналі Повітряних Сил ЗСУ та інших моніторингових джерелах, причина — масована атака російських ракет. Було запущено дві хвилі.

8:39 На заході України дали відбій повітряної тривоги. Натомість на сході її знову оголосили. За даними ПС, тривога пов'язана з активністю ворожої тактичної авіації.

Карта повітряних тривог станом на 8:39

8:37 За даними одного з моніторінгових пабліків, під час другої ракетної атаки на Україну, ворог повторно застосував крилаті ракети повітряного базування Х-101/555/55, які маневрували у центральних та західних областях. Станом на зараз борти Ту-95мс покинули пускові рубежі.

Карта тривог станом на 8:25

8:10 Почалися відбої повітряної тривоги, небезпека минула для центральних та деяких східних областей. Захід України — ракетна загроза ще не минула. Триває дорозвідка по ракетах.

8:05 За інформацією Повітряних сил, крилата ракета ворога продовжує рух у напрямку Чернівецької та Івано-Франківської областей.

8:03 За даними моніторінгових груп, над Дніпропетровщиною фіксується щонайменше 4 БпЛА. Один розвідувальний, решта схожі на "шахеди". Загроза ракет — Хмельницька, Чернівецька, Тернопільська, Івано-Франківська області.

7:57 Ракета рухається у напрямку Кам'янець-Подільського Хмельницької області. У Повітряних силах закликають жителів пройти в укриття. Станом на 8:01 повітряну тривогу оголошено у всіх областях України, окрім Одеської.

7:50 Ракети маневрують на Вінничині. Є загроза для західних областей — Вінницька, Хмельницька, Чернівецька. Мешканців закликають триматися подалі від об’єктів критичної та військової інфраструктури.

"Вінниччина — рух ракети у західному напрямку! Загроза для Хмельницької та Чернівецької областей", — попередили у ПС.

7:38 Моніторінги пишуть, що станом на цю мить ракети летять через Черкащину по західній траєкторії, їх небагато. Існує ракетна небезпека для Черкаської та Вінницької областей.

"Всі крилаті ракети перемістились на Черкащину і рухаються у напрямку Вінниччини. Нічний сценарій", — йдеться у повідомленні.

7:35 Тривога поширилася також на Вінницьку та Житомирську області. Повідомляється про роботу ППО у Черкасах.

Карта тривог станом на 7:35

7:29 Перша група ракет – загроза для Чернігівської та Київської областей. Поки що ця група не прямує у бік Києва. Друга група рухається у напрямку Кіровоградської та Черкаської областей, повідомляють моніторингові пабліки.

7:17 За даними моніторінгів, дві групи невстановлених ракет зайшли у повітряний простір Дніпропетровської та Сумської областей. Напрямок — м. Дніпро, Полтавщина, Чернігівщина. Ракети маневрують та змінюють напрямок руху. Є також загроза для Київщини та Кіровоградщини.

Як повідомляв "Телеграф", внаслідок масованого удару по Україні рано-вранці 21 вересня є руйнування в Черкасах. Там через падіння уламків постраждали будівлі у центральній частині міста.